Annons:

Storebro IF kryssade för tredje matchen i rad. Matchen mot jumbon Målilla slutade 1–1. Foto: Ossian Mathiasson

Två förlorare efter kryss – Målilla fast i botten och Storebro tappar i toppen

Målilla GoIF och Storebro IF delade broderligt på poängen i kvällens division 5-derby. Storebro tappar mark i toppen och Målilla är fast förankrat i bottenträsket. 
– Kryss är en förlust för oss med tanke på tabelläget, säger Johan Hägg, tränare i Målilla. 

Annons:

Storebro hade chansen att ta rygg på topplagen och Målilla jagade första segern som hade inneburit tillfälligt andrum i bottenstriden. 

Efter 1–1 lämnade de båda lagen Idrottsparken i Målilla besvikna. Anton Palmér nickade in Storebros ledningsmål strax före halvtid och Filip Lagergren kvitterade till 1–1 under Målillas pigga start på andra halvlek. 

– Dagens match är godkänd om jag jämför med tidigare matcher. Storebro var tunga och hade fler lägen. De kör ett enkelt spel, slår långbollar i djupet och är tunga som satan. De har spelare som offrar sig och löper mycket rakt fram. Vi försvarade oss bra och vann många dueller men vi föll ofta in i deras spel med långa bollar, vilket vi inte gjorde lika bra, säger Johan Hägg. 

Ansträngt läge för Målilla

Han tycker att hans lag hade en bra kvart i vardera halvlek. 

– Under vår bra kvart i andra halvlek gjorde vi vårt kvitteringsmål. Vi tappade lite efter kvitteringen. Storebro fick många frisparkar och hörnor och vi fick en lång väg upp så lungorna tog slut. Vi blev trötta och vågade inte slå de enkla passningarna, säger Hägg. 

Målilla har spelat in två poäng på sex matcher och har ett ansträngt läge i botten. 

– Fem matcher återstår och det är 15 poäng kvar att spela om. Klart att vi ville få med oss en trea i dag men den här poängen kan visa sig vara jätteviktig i slutändan. Vinner vi tre av de fem återstående matcher har vi en stor chans att hänga kvar, säger Hägg. 

"Resultat som vi är missnöjda med"

Anton Palmér, spelande tränare i Storebro, konstaterade snabbt att det var lagets tredje raka kryssmatch. 

– Vi var mycket bättre än Målilla i första, var riktigt tunga, spelade hyfsat bra och kom runt på kanterna. De klockrena lägena fanns inte för något av lagen. Vi ledde med 1–0 i halvtid och det kändes som att vi hade allt under kontroll och var trygga, säger Anton Palmér och fortsätter:

– Målilla inledde andra mycket bättre medan vi stod kvar i omklädningsrummet. Efterhand jämnade spelet ut sig men det var inga bra lägen åt något håll. Vi är lite för uddlösa sista tredjedelen och blir rädda och avvaktande. 1–1 är ett helt rättvist resultat som vi är missnöjda med. 

Nu har Storebro fyra poäng upp till Ariel och Södra Vi med en match mer spelad än de två högst placerade lagen.

– Vi tappar i toppen men det är viktigt att vi hittar tillbaka till vårt spel. Vi tittar inte så mycket på tabellen, säger Palmér. 

Daniel Skoog och Eric Ottosson var bäst i Målilla. Hos Storebro fick ingen spelare beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt