Armend matchhjälte efter dröminhopp – gjorde första seniormålet på två säsonger

Armend Mahmutaj hoppade in i 85:e minuten och gjorde matchens enda mål i 88:e minuten när Högsby slog Hvetlanda med 1–0. Foto: Ossian Mathiasson

Inhopp i 85:e minuten och matchens enda målgörare i 88:e minuten. Hultsfredskillen Armend Mahmutajs dröminhopp gav tre poäng till Högsby IK i toppen av division 3.
– Superskönt att vi vinner och att jag äntligen får sätta det här målet som jag har väntat på hela säsongen, säger Armend Mahmutaj.

Den talangfulle och spelskicklige 20-åringen Armend Mahmutaj från Hultsfred lånades ut från Oskarshamns AIK:s organisation till Högsby IK inför årets säsong. Den tidigare SK Lojal-spelaren har fått chansen fått start och gjort inhopp under säsongen.

I dag spelade Högsby viktig toppmatch mot Hvetlanda GIF på konstgräset i Högsby. Armend Mahmutaj hoppade in vid ställningen 0–0 i 85:e minuten, tog för sig och iklädde sig rollen som matchhjälte med ett stenhårt skott rakt upp i nättaket i 88:e minuten.

– Hannes (Johansson) serverade mig och släppte bollen på min fot så det var bara att trycka till den. Extra skönt när vi tog alla tre poäng. Hela laget gjorde en jättebra insats och vi förtjänade segern, säger Armend Mahmutaj.

"Som pricken över i:et"

Det var en mycket viktig seger för Högsby i toppstriden och för Mahmutaj som sköt sitt första seniormål på två säsonger. Senast han gjorde mål i seniorsammanhang var med Lojal i division 5 2019.

– Superskönt att vi vinner och att jag äntligen får sätta det här målet som jag har väntat på hela säsongen. Jag har haft så många bra lägen i flera andra matcher. Jag vet att jag har missat en del chanser som jag borde ha gjort mål på. Det var mitt första seniormål på två säsonger.

Han hade också ett inlägg som var väldigt nära att styras i mål av två medspelare som kom i bra löpningar in i boxen.

– Jag fick drygt fem minuter så det var inget att spara på. Bara gå ut och köra på 110 procent. Att få göra det avgörande målet var som pricken över i:et.

Vad säger du om säsongen som du har haft i Högsby så här långt?

– Helt okej. Jag har fått chansen från start och ska inte så här och ljuga, när jag har spelat från start har det inte gått bra alls. Självförtroendet har väl inte alltid varit på topp, men nu känns det så jäkla mycket bättre efter en sådan här match.