Annons:

KLART: Fotbollsprofilen ny huvudtränare i degraderade klubben

Filip Ingemarsson lämnar IFK Tuna och är ny huvudtränare i SK Lojal. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Fotbollsprofilen ny huvudtränare i degraderade klubben

SK Lojal gör en rockad på tränarsidan efter nedflyttningen till division 6. Viktor Gimolli är inte längre lagets tränare. Det är istället Filip Ingemarsson som tar över. 

Annons:

SK Lojal slutade sist i division 5 i år och får börja om i lägsta divisionen kommande säsong. Nu meddelar Venaklubben att de genomför förändringar på tränarsidan. Viktor Gimolli lämnar tränarsysslan efter många år på posten och klubben har gjort klart med en ersättare – Filip Ingemarsson, Venakillen med ett långt förflutet som spelare i flera lokala klubbar. 

– Tanken var att jag skulle sluta redan efter förra säsongen men Björn (Johnsson) övertalade mig att stanna ett år till i och med att klubben fyller 80 år i år. Både jag och Björn visste långt innan säsongens slut att detta var sista säsongen, säger Viktor Gimolli och fortsätter: 

– Jag och Björn har samtalat med ”Fille” efter säsongens slut och ställde frågan om han var sugen på att ta över. Vi hade en första träning i lördags och han höll i träningen så man kan säga att det blev klart i lördags. 

"Behöver en ny röst"

Offensivt skicklige Filip Ingemarsson har tillhört Hultsfreds FK och IFK Tuna de senaste säsongerna och har sedan tidigare ett förflutet i Vimmerby IF och Gullringens GoIF. Nu återvänder han till moderklubben SK Lojal som tränare. 

– Det är sagt att han ska vara huvudtränare och han kommer säkert finnas tillgänglig som spelare om det behövs. Det känns helt rätt att ta in ”Fille” och jag tror att grabbarna behöver en ny röst, säger Viktor Gimolli. 

Kommer du själv spela fotboll i Lojal i år?

– Fotbollen är så nära mig så jag vet inte om jag kan sluta direkt. Jag ska försöka trappa ner så mycket som möjligt då familj och barn tar så mycket tid. Jag ska vara kvar i klubben och så länge jag ska spela så ska jag spela i Lojal. Jag kommer vara tillgänglig när jag känner att jag hinner med det. 

Vår tidning har utan framgång sökt nye huvudtränaren Filip Ingemarsson för en kommentar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt