Annons:

Johan Häggs framtid i Målilla GoIF har varit osäker. Nu står det klart att han följer med laget ner i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren har tvekat kring fortsättning – nu följer han med laget ner i division 6

Målilla GoIF trillade ner i division 6 efter mycket jobbigt 2021. Tränaren Johan Hägg har tvekat kring en fortsättning men nu står det klart att han fortsätter. 

Annons:

Målilla GoIF vill helst av allt glömma årets division 5-säsong som slutade med degradering till division 6. Nu tar föreningen ny sats i division 6 kommande säsong. 

Johan Hägg har efter reflektioner och diskussioner med sportgruppen bestämt sig för att fortsätta som huvudtränare för föreningens seniorlag under 2022. 

– Det är klart att 2021 inte blev som någon av oss hade hoppats men det har inte varit direkt avgörande för om jag skulle vilja fortsätta som tränare. Efter att jag har fått summera och fundera några veckor känner jag att jag vill ge det åtminstone ett år till och med många yngre grabbar i truppen ska det bli roligt att lägga ännu mer fokus på dem och deras utveckling, säger Johan Hägg.

"Ska köra ett år till"

Direkt efter degraderingen från femman till sexan var Johan Hägg tveksam till en fortsättning.

– Jag gick in med tanken att jag ska göra det här i två-tre år. Sedan är det klart att årets säsong var en skitsäsong. Nu har jag fått distans till allt som har hänt och beslutet som jag kom fram till är att jag ska köra ett år till och vända det som har varit till något positivt, säger Johan Hägg.

Han räknar med att det finns flera spelare från den befintliga truppen som väljer att byta klubb efter nedflyttningen.

– Många spelare anser att de ska spela högre upp men det krävs att de är aktiva och tränar, annars blir det svårt. En del spelare känner att de gjorde vad de kunde i år och förtjänar att spela högre upp, säger Hägg.

Fokus på unga spelare

Det finns ett gäng spelare från årets trupp som har gett klartecken för fortsatt spel, bland annat Robin Thunberg, Daniel Skoog, Eric Ottosson och Dennis Adolfsson. Johan ser fram emot att vara med på omstarten i division sex och fortsätta utveckla de unga spelarna under nästa säsong. 

– Vi har många unga spelare som kom i kläm i år på grund av att vi hade ett nytt lag under en coronasäsong. De kom inte in i truppen så jag vill ge dem en chans med kontinuerligt seniorspel 2022. Ungdomsutveckling kommer bli mitt fokus. Vi ska försöka ta in yngre spelare som får känna att man får chansen hos oss och blir lagets kärna. Vi kommer börja träna i december och bjuda in unga spelare som förhoppningsvis lockas av vår omstart. Vi ska vara en språngbräda där de känner att de kan utvecklas.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt