Annons:

Eric Ottossons Målilla förlorade med 0–6 mot Bäckseda. Foto: Ossian Mathiasson

Storförlust för Målilla i sista cupmatchen – orken tröt efter paus

Målilla GoIF förlorade med 0–6 mot Bäckseda IF i sista matchen i Toyota Cup. Efter en bra avslutning på första halvlek tröt orken efter paus. 

Annons:

Bäckseda gick ifrån till 2–0 efter drygt 20 minuter och Målilla hängde inte riktigt med i svängarna men steppade upp i slutskedet av första halvlek. 

– Det tog ungefär 25 minuter och 2–0 i baken innan vi började spela som vi ska. Mellan minut 25 och 45 spelade vi riktigt bra och hade flera lägen som vi ska sätta dit med stolpe in. Vi spelade på det stora hela bra och jag är nöjd med avslutningen, säger Johan Hägg, tränare i Målilla. 

"Finns mer att ta av"

Målilla lyckades inte ta med sig det lovande spelet in i andra halvlek då Bäckseda utökade till både 3–0 och 4–0 under de tio första minuterna. 5–0 kom i 63:e minuten och 6–0 i slutminuterna. 

– Det vi gjorde bra i slutet av första funkade inte riktigt i andra. Orken tröt hos flera spelare och när två-tre spelare gör det vi ska i vissa sekvenser funkar det inte. Det blev hackigt och ryckigt och vi slog sämre passningar och var inte tillräckligt nära våra motståndare i försvarsarbetet. Det finns mer att ta av. Orken gick ur oss vid 4–0, säger Hägg. 

Det var jämfört med senaste matchen mot Holsby ett steg i rätt riktning. 

– Det kan låta konstigt, men det var ett steg framåt jämfört med Holsby då vi inte fick tag i bollen. Vi försökte spela ut i dag men det ledde till att vi öppnade upp oss. Vi skapade lägen, synd bara att vi inte hängde dit någon boll.

Målilla vann en av tre matcher i cupen och slutade trea. Ingen spelare förtjänade beröm efter förlusten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt