Annons:

Johan Häggs Målilla GoIF trillade ur division 5 i fjol och får nu börja om i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla börjar om i sexan och lägger fokus på stämningen i truppen

Målilla GoIF börjar om i division 6 efter höstens degradering. En viktig del i omstarten är omklädningsrumskänslan 
– Vi försöker få till att spelarna kommer tidigare och hänger kvar en stund efteråt. Det är viktigt för stämningen i truppen, säger tränaren Johan Hägg.

Annons:

Målilla GoIF var ett topptippat division 5-lag när de gick in i förra säsongen med ett på pappret intressant lag. Klubben fick inte alls till det och ramlade ner i division 6. 

– Det var en tuff degradering då jag såg materialet som vi hade inför säsongen. Det blev en halv säsong och ett till stora delar nytt lag med många spelare in och många spelare ut. Det blev tydligt att det behövs mer tid för att bygga ett lag och det blev svårare när det blev en halv säsong. Vi hade en positiv känsla i gruppen men den ruckades av att det kom spelare från många olika platser. Vi hittade inget samspel, säger Johan Hägg. 

Fokus på omklädningsrumskänslan

Målilla har inför årets säsong tappat spelare på löpande band och fyllt på med ungdomar från de egna leden. Nu tar klubben nya tag i division 6 och Johan Hägg är kvar i rollen som huvudtränare. 

– Vi börjar om och går tillbaka till grunderna. Vi har en kärna med Daniel (Skoog), Leo (Isomettä Stolt), Eric (Ottosson) och Dennis (Adolfsson) och lyft upp nya förmågor som ska känna att de får mer speltid. Det är oftast lättare att fasa in ungdomar i division 6, säger Johan Hägg. 

Omklädningsrummet är en viktig plats för spelare i alla sporter och det har Målilla tagit fast på. 

– Efter en så pass stor spelarrockad är det viktigt att hitta omklädningsrumskänslan och det blir extra viktigt efter två pandemisäsonger. Man har sett att det har smugit in sig en ny kultur med att man kommer till träningen ombytt och klar och åker direkt efteråt. Det tar ju undan rätt mycket gemenskapen i ett fotbollslag. Vi försöker få till att spelarna kommer tidigare och hänger kvar en stund efteråt. Det är viktigt för stämningen i truppen. Vi har gjort iordning omklädningsrummet och fixat så man kan ha kvar sina grejer, säger Johan Hägg.

"Står inför en omstart"

Nya spelare i Målilla är Andreas Lövgren och Simon Rydén från Virserums SGF och comebackande Kim Creutz. Målilla premiärspelar hemma mot IF Hebe på torsdagskvällen. 

– De har inte mött oss på några år och vill gärna slå oss. Det gäller att vi är med från början och det brukar sällan vara så mycket skönspel i en premiär. 

Hur lyder er målsättning?

– Vi har inte pratat målsättning men vi vill vinna varje match. Vi ska vinna mot Hebe i kväll. Vi står inför en omstart och ska se till att det är roligt. När det väl är match är tävlingsmomentet viktigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt