Annons:

  • Följde upp megasuccén –

    Flickor födda 2013 och 2014 möttes i en vänskaplig internmatch. "Vi har 16 registrerade spelare i den åldersgruppen", sa ledaren Robert Johansson. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Elis Nilsson, tillsammans med bonuspappa Rodney, fick prova på att släcka en "brand" ihop med brandmännen Mikael Eklöf och Robert Svensson. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Aurora Cornelio Krés trivdes i hoppborgen. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Spelarna i HFK:s P08 delade upp sig i två lag och spelade en internmatch. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Marcus Thell från Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank fick jobba på flitigt vid popcornmaskinen. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Ordförande Patrik Stenbäck gick runt och mös på Fotbollens dag, som återigen blev ett lyckat arrangemang. Här tillsammans med Stina Gunnarsson, Elsa Nilsson och Ellen Elström, som representerade damlaget. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Sixten Lövkvist Dehlin, tillsammans med Elias med samma efternamn, köpte en fotboll av Andreas Ravelli. "Vi jobbar tight med HFK och är jätteglada för det samarbetet", kommenterade Andreas. Foto: Lotta Madestam

  • Följde upp megasuccén –

    Foto: Lotta Madestam

Följde upp megasuccén – "Mår gott när jag ser alla förenas kring fotbollen"

Det kändes givet att följa upp förra årets megasuccé. På lördagen arrangerade HFK Fotbollens dag och ordförande Patrik Stenbäck gick runt med en lyckokänsla.
– Jag mår gott i hjärtat när jag hör alla glada skratt och ser hur människor mår bra och förenas kring fotbollen, säger han.

Annons:

Fotbollens dag var ett årligen återkommande arrangemang förr, men så försvann det från programmet. Fram till i höstas när man bestämde sig för att ersätta marknaden som ställts in två år i rad på grund av pandemin.

Fotbollens dag var väl värd att återuppliva visade det sig. Det blev en megasuccé i höstas – vilket i sin tur gav energi åt de olika utskotten att göra en ”favorit i repris”.

– Tidigare har det bara varit en sponsormatch med fri entré för åskådarna, medan det här konceptet är mer utvecklat och där vi får med hela föreningen, säger herrutskottets David Tegberger.

– Det är ett arrangemang vi gör över gränserna inom föreningen så alla utskott är med, både herr, dam, ungdom och motion hjälps åt. Det är jättehärligt att känna ”vi-känslan”, tillägger Patrik Stenbäck.

Roade sig och umgicks

På nytt kunde han och alla andra inblandade blicka ut över Knektavallen som fylldes av fotbollsspelare i skiftande åldrar, föräldrar, syskon och andra som roade sig och umgicks.

– På en skala ett till tio ger jag dagen en åtta i betyg. Mycket är jättebra, men det finns också saker som kan bli bättre. Vi skulle exempelvis kunna strama upp schemat lite, det är ett önskemål att alla våra ungdomslag ska representeras, sa Patrik Stenbäck.

– Vi får även lära oss läxan, att det inte var exemplariskt att välja en långhelg, många av våra aktiva har visat sig vara bortresta. Men vi ville gärna ha det en dag när ett seniorlag spelar hemmamatch.

Hur skulle du säga att HFK mår?

– Föreningen är väldigt välmående med över 300 aktiva barn och ungdomar, 40-talet utbildade ungdomsledare, en stabil ekonomi och en bioverksamhet som utvecklats. Dessutom har föreningen blivit en plantskola för lag som spelar högre upp i seriesystemet, det är roligt att se.

Fullt program

Under dagen spelade fem av föreningens elva ungdomslag uppvisningsmatch, där herrarnas A-lag fick avrunda dagen med en seriematch mot Timmernabbens IF. Där föreningens pojklag födda 2016 fick äran att gå line up.

Utöver det kunde de yngsta roa sig i hoppborgen, det var spännande att släcka en brand hos räddningstjänsten, Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank bjöd på popcorn och hos Aspelands pastorat kunde man måla masker, för att nämna något. 

– Det gör mig glad att blickar ut över allt. Jag vet ju vilket jobb många av oss gjort rent ideellt, det är många timmars arbete och känns så skönt när allt faller på plats. Då mår man gott i hjärtat när man ser alla trivas och hör alla glada skratt. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt