Annons:

HFK chanslöst när VIF B bjöd på propagandafotboll

VIF glänste mot Hultsfred ikväll. Foto: Arkivbild

HFK chanslöst när VIF B bjöd på propagandafotboll

Vimmerby IF B stod för en lysande insats i dagens derby mot Hultsfreds FK. Redan efter 45 minuter var matchen avgjord och VIF vann till slut med 6-2 (4-0) på Knektavallen.
– Vi spelade underbar fotboll, berömmer tränaren Budo Ericsson.

Annons:

Hultsfred hade inte en suck i den första halvleken. Vimmerbylirarna kom ut heltaggade och visade upp en helt annan skicklighet. Chanserna radades upp och 4-0 i paus var välförtjänt.

I andra höjde sig Hultsfred något, men Vimmerby hade full kontroll på matchen hela vägen.

– Vi hade tänkt oss att starta bra och hade fyra lägen första sex minuterna. Sedan kom 1-0 och därefter rullade det på. Vi gjorde en fantastisk första. Vi var klart överlägsna. Det var underbart spelat, allt enligt instruktion och lugnt och säkert. Det visar att vi är vältränade och duktiga.

Vimmerby passerar nu Hultsfred i tabelltoppen och leder serien. Ericsson bryr sig dock inte om det. 

– Vi har ingen sådan målsättning, det handlar bara om utveckling. Tjejerna vill mycket och idag hade vi 13 tjejer med och alla låg på max.

"Lite stora siffror"

Mattias Engqvist i HFK var imponerad av Vimmerby.

– Vi är inte riktigt vakna i första och möter ett bra lag. De är bollskickliga allihop. Vi går inte in i närkamperna. I andra har vi lite bättre fart. Det blev lite stora siffror, men det är som det är. Vimmerby är duktiga med bollen och i sitt passningsspel. Vi kan bättre.

Caroline Phalén och Julia Ingemarsson gjorde hemmalagets mål och får beröm tillsammans med backlinjen som bestod av Stina Gunnarsson, Ellen Ekström Nelson, Emma Billing och Ida Tuvesson. 

Sandra Andersson och Tessa Svensson blev tvåmålsskyttar för Vimmerby. Övriga stod Jonna Eriksson och Emmy Karlsson för. Hela laget får stort beröm.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt