Annons:

Brandskattat FBSK vann med ett nödrop mot Rosenfors

Amanda Sundberg förde Frödinge/Brantestad till seger mot Rosenfors. Foto: Ossian Mathiasson

Brandskattat FBSK vann med ett nödrop mot Rosenfors

Frödinge/Brantestad SK fick skrapa ihop folk till kvällens bortamatch mot Rosenfors IK. Stor matchvinnare var mittbacken Amanda Sundberg med tre mål. 
– Vi vann med nöd och näppe, säger tränaren Daniel Wessman. 

Annons:

Frödinge/Brantestad slåss i toppen av damernas division 4 och var i behov av tre poäng för att inte tappa kontakten till ettan Timmernabbens IF. 

Segern borta mot Rosenfors IK satt verkligen långt inne då Rosenfors gjorde en bra match och pressade FBSK som fick kämpa med att få ihop tillräckligt många spelare. 

– Vi hade tolv återbud på grund av sjukdomar och resor. Vi åkte dit med elva hela spelare och tre småskadade spelare för att ha något på bänken. Det var bara att försöka ta tre poäng och det gjorde vi så det känns skönt, säger tränaren Daniel Wessman. 

Hattrick av Sundberg

FBSK ledde med 3–1 i halvtid och samtliga mål prickades in av mittbacken Amanda Sundberg, som inte har spelat särskilt mycket den här säsongen. Hon nickade in ett mål och satte två distansskott. Rosenfors kröp närmare med 2–3 men FBSK höll ifrån och tog tre poäng. Emma Adolfsson och Julia Älvehag gjorde Rosenfors mål. 

– Första halvlek var riktigt bra och vi fick till ett eget spel. I andra sjönk vi på grund av nya skador men alla körde hela vägen i kaklet trots skadebekymmer på många håll. Det var lagom att vi drog runt det. Nu ska det bli skönt med uppehåll, säger Daniel Wessman.  

Mittbacken och tremålsskytten Amanda Sundberg förtjänade beröm tillsammans med ytterbacken Julia Berg. FBSK använde även i dag en ny målvakt då Erika Andersson fick ställa sig mellan stolparna. 

"En jäkligt bra match"

Rosenfors spelande tränare Emma Adolfsson tycker att de förtjänar mer i denna match. 

– Vi gör en jäkligt bra match så förlusten är sur eftersom vi hänger med och är nära poäng. Det kunde ha slutat 3–3 eller 4–3 till oss, vi missade ett frilgäge och två fina hörnor. Det var vår bästa match för säsongen och vi känner att vi har börjat få snurr på grejerna, säger Emma Adolfsson. 

15-årslagets målvakt Paulina Norlund Runeson gjorde a-lagsdebut då a-lagsmålvakten saknades på grund av sjukdom. Hon var bäst i Rosenfors tillsammans med Lisen Hägg och Kristin Pleijert. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt