Annons:

FBSK hittade rätt sista halvtimmen och tog fjärde raka segern

Erika Andersson och Louise Andersson såg till att Frödinge/Brantestad SK besegrade Rosenfors med 4–0. Erika gjorde ett mål och Louise tre. Foto: FBSK

FBSK hittade rätt sista halvtimmen och tog fjärde raka segern

Frödinge/Brantestad SK bärgade fjärde raka segern hemma mot Rosenfors IK på måndagskvällen. Louise Andersson blev tremålsskytt i 4–0-segern.
– Tjejerna gör det bra sista halvtimmen, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg. 

Annons:

Louise Andersson prickade in 1–0 efter tolv minuters spel och det var ett resultat som stod sig fram till mitten av andra halvlek. Med tre mål mellan minut 65 och 75 lyckades FBSK rinna iväg till 4–0. Louise Andersson satte tvåan och fyran och Erika Andersson satte 3–0-målet. 

– 2–0-målet halvvägs in i andra halvlek kom förlösande. Det var en insats som inte alls var bra från vår sida. Först och främst är det en mindre välspelad match med mycket kamp. För vår del finns det två sidor av det – en betydligt sämre prestation än senast och samtidigt är det en styrka i sig att hitta en väg att vinna, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg. 

Om första timmen var svag hittade FBSK mer rätt mot slutet av matchen. 

– Första halvlek och starten på andra halvlek är inte bra. Efter 2–0 släpper tjejerna ner axlarna, spelar ut och går fram till 4–0. Totalt sett är det en sämre insats, men det är starkt att hitta en väg att vinna på, säger Robin Blomberg.

FBSK har inlett med fyra raka segrar och +26 i målskillnad. 

– Jag tycker att det är bra överlag. Vi har mött lite olika motstånd och det gäller att kunna hantera olika typer av motstånd och matchbilder, vilket vi har kunnat göra hittills. 

"Inte vår starkaste match"

Rosenfors IK:s tränare Pierre Ringström tycker att hans lag inledde både första och andra halvlek på ett bra sätt. 

– Vi möter ett bra, skickligt och fysiskt Frödinge som är tuffa att möta. De första 15-20 minuterna gör vi väldigt bra och jag får känslan av att vi kommer lyckas med det vi pratar om. De går in 1–0 och vi går ner oss under en period för att sedan komma igång igen. Första halvlek får godkänt, säger Pierre Ringström och fortsätter:

– Det är samma sak i andra halvlek där vi är bra i 15-20 minuter för att sedan tappa allt mer. Frödinge är fysiska, bra på det de gör och har vissa spetsspelare som är skickliga. De får vända upp lite för enkelt och gör det svårt för oss. Det var inte vår starkaste match. Jag är inte nöjd efter en förlust, men det finns positiva saker att ta med sig till kommande matcher. 

Rosenfors kollektiv ska ha beröm för starten av första och andra halvlek. Wilda Front erhöll beröm för sin löpkapacitet som forward. FBSK får beröm för sättet som de höjde sig på i andra halvlek.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt