Annons:

Sverige vann efter rysare – var länge illa ute mot Schweiz

Hanna Bennisons första landslagsmål kom väldigt lägligt. Hon gjorde 2–1 för Sverige med tio minuter kvar av matchen mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Sverige kom inte upp i normal standard mot Schweiz och vann efter en rysaravslutning. Med tio minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Hanna Bennison med sitt första landslagsmål.

Annons:

Många trodde att Sverige skulle ta en lätt och klar seger mot Schweiz i europamästerskapets andra gruppspelsmatch. Det utvecklade sig till en dramatisk match då det stod 1–1 efter 80 minuters spel.

Då, med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid, såg Hanna Bennison till att rädda Sverige från fiasko med sitt första landslagsmål. Snacka om att målet kom vid rätt tillfälle. 19-åringen avlossade ett skott vid straffområdeskanten som var utom räckhåll för motståndarlagets målvakt.

Inhopparen Rebecka Blomqvist gjorde två mål efter Sveriges 2–1-mål men båda två blev bortdömds för offside.

Vimmerbydottern Kosovare Asllani spelade 90 minuter på innermittfältet och spelade fram till Fridolina Rolfös 1–0-mål i början av andra halvlek.

Sverige står på fyra poäng efter två matcher och spelar sin sista gruppspelsmatch mot Portugal på söndag.