Annons:

  • Vladimir och Amanda fick stipendium till minne av Moa Andersson

    Vladimir Popov och Amanda Johansson Danielsson uppmuntrades med stipendium till Moa Anderssons minne när VSGF hade ungdomsavslutning inom fotbollen. Foto: Privat

  • Vladimir och Amanda fick stipendium till minne av Moa Andersson

    VSGF:s ungdomsfotboll har haft runt 120 aktiva den här säsongen, som avslutades med många matcher på Virumsvallen. Foto: Privat

Vladimir och Amanda fick stipendium till minne av Moa Andersson

Amanda Johansson Danielsson och Vladimir Popov har uppmuntrats med stipendium ur Moa Anderssons minnesfond, när VSGF avrundade säsongen för sina runt 120 fotbollsspelande barn och ungdomar.

Annons:

Det har kommit att bli en fin del i VSGF:s ungdomsavslutningar, dels inom hockeyn och som nu när man satte punkt för fotbollen, att dela ut stipendium till minne av Moa Andersson som gick bort för lite drygt fem år sedan. 

Stipendierna delas ut till de som likt Moa Andersson visat det där extra både på och utanför planen, som ställer upp för laget och sina lagkamrater.

I år gick stipendierna till Amanda Johansson Danielsson och Vladimir Popov, som uppmuntrades med 1 000 kronor, en tavla med Moas foto och motivering och en glasplakett.

Över 100 barn och ungdomar

Under avslutningen var det full aktivitet på Virumsvallen, där spelarna satts samman i blandade lag och de allra yngsta i ”Fotbollslek” spelade match mot föräldrarna.

– Det är så roligt att vi har så stor ungdomsverksamhet. Under säsongen har runt 120 barn och ungdomar varit aktiva, från Fotbollslek till de äldsta i P08 och F10. Av dem deltog ett 90-tal på avslutningen, så från sektionen vill vi skicka ett jättestor tack till ledare och engagerade som gjorde dagen möjlig, säger Kajsa Rydén i fotbollssektionen.

Spelarna uppmuntrades också med deltagar- och träningspriser innan det blev korv- och glasskalas.

Fakta

Motiveringen till årets stipendiater till Moa Anderssons minne:

Amanda Johansson Danielsson: En spelare som är lyhörd, har bra kommunikation på planen och har ett gott samarbete med sina lagkamrater. En bra kompis, vår målvakt med hjärtat för fotbollen.

 Vladimir Popov: En spelare som är ödmjuk och sprider alltid glädje och energi till laget. Stöttar och lyfter sina lagkamrater i motgång och i framgång. En kille som ser "laget före jaget".

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt