Storebro drog upp tempot efter paus och tog ny cupseger

Linus Hemmingsson inledde målskyttet när Storebro IF slog IF Hebe med 2–0. Foto: Ossian Mathiasson

Storebro IF har fått en utmärkt start på försäsongen. Andra raka segern i Toyota Cup kom via 2–0 mot IF Hebe i dag.

Storebro IF har tappat många tongivande spelare till årets säsong. Starten på försäsongen vittnar om att Storebro har fått ihop det med kryss mot division 4-nykomlingen Hultsfreds FK i en träningsmatch och seger mot både Frödinge/Brantestad SK och IF Hebe i Toyota Cup.

Det blev seger med 2–0 mot IF Hebe på lördagsförmiddagen. Linus Hemmingsson satte 1–0 i 62:a minuten och Anders Strömbom satte spiken i kistan med 2–0 i minut 81.

– Första halvlek var ganska jämn med lågt tempo. Vi gjorde i halvtid lite taktiska förändringar och lät alla 17 spelare spela och lyckades få ner bollen på marken och drog upp tempot. Då var det egentligen ingen diskussion om var segern skulle hamna, säger Storebrotränaren Peter Magnusson.

"Några försvarsmissar i andra"

Storebro IF toppar Toyota Cup-gruppen på sex poäng och möter HM IS på onsdag. Då avgörs det vilket lag som vinner gruppen och går vidare till nästa omgång.

– Vi har inget fokus på cupen utan vi har fokus på att göra bra prestationer. Vi ska göra en bra match och sedan struntar vi i att det är en cupmatch, säger Magnusson.

Hebe har förlorat de tre cupmatcherna och slutar sist i gruppen. Tränaren Felix Andersson var nöjd med lagets prestation i matchen mot Storebro.

– Första halvlek är jäkligt jämn och vi hänger med dem bra. Det blev några försvarsmissar i andra halvlek som gjorde att vi släppte in två mål. Kommunikationen var lite taskig, men det får vi räkna med eftersom vi har ett ungt lag. Som helhet gör vi en bra match och grabbarna förtjänar beröm för att vi håller oss till det vi ska göra, säger Felix Andersson.

Samtliga spelare i de två lagen erhöll beröm av sina tränare.