Annons:

Mäktig insats av IFK Västervik mot HFK:

Sebastian Svensson var inte nöjd med sitt HFK på lördagen. Foto: Simon Henriksson

Mäktig insats av IFK Västervik mot HFK: "Ett test för oss"

Division 5-laget IFK Västervik målas av många ut som en förhandsfavorit i årets serie. Deras aktier stärktes av en klar 3-0-seger mot division 4-laget Hultsfreds FK.
– Det var ett bra test för oss och allt satt på plats, säger tränaren Ergest Fasko.

Annons:

Förra året slogs IFK Västervik och Hultsfreds FK om att vinna division 5. Det var HFK som drog det längsta strået, men på försäsongen fick IFK Västervik revansch.

Division 5-laget besegrade nykomlingen i division 4 med hela 3-0.

– Vi har bara mött division 6-lag hittills, så vi visste inte riktigt var vi stod. Det här var ett skönt test för oss och allt satt på plats. I första halvlek har vi nog 70 procent bollinnehav och också en 2-0-ledning. Vi gjorde lite för enkla misstag och sätter oss i skiten lite, men blir inte straffade, säger Ergest Fasko.

Sebasthian Svensson, tränare i HFK, var inte särskilt nöjd med insatsen.

– Jag sa precis innan matchen till killarna att jag ville ha en del besked. Några fick jag, både positiva och negativa. Vi möter ett otroligt bollskickligt lag, men vill också att de ska få rulla mycket för att nappa när de slarvar. Men vi har inte hela laget med oss där ute. Jag vet inte om vi blir för bekväma eller trygga i oss själva. Åtta spelare springer, men tre gör inte det. Då blir det jobbigt, säger han.

"Gör det lika bra"

IFK Västervik fyllde på med ett 3-0-mål i den andra halvleken.

– Västervik hade klarat sig bra i fyran framför allt på individuell basis. En del i mitt lag visar inte vad jag förväntar mig och det är bara två veckor kvar till seriepremiär. Många får rannsaka sig själva, säger Sebasthian Svensson.

Ergest Fasko var desto mer belåten.

– Vi gjorde en del byten men vi har en stor och bred trupp och alla gör det lika bra. Nu vet lite mer var vi står och nu väntar cupmatch mot Djursdala. Det är också ett bra motstånd.

Oskar Åberg, Albin Boqvist och Brian Bechairi gjorde IFK Västerviks mål. Just Åberg och Bechairi berömdes tillsammans med Amel Komina. I HFK bör alla ta sig en funderare över sin egen insats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt