Annons:

Domarna redo för premiären – så ser Lagerström på framtiden

Alexander Lagerström säger att domarkåren är redo för premiären. Foto: Dynastifoto

Domarna redo för premiären – så ser Lagerström på framtiden

Inte bara de lokala fotbollsklubbarna och spelarna är redo för seriepremiär. Detsamma gäller för domarna i Vimmerby Fotbollsdomarklubb.
– Det är svårt att spå framtiden, men som domargruppen är nu känner jag mig trygg när det kommer till utveckling och att erbjuda kvalité, säger domarbasen Alexander Lagerström.

Annons:

I slutet av förra året valdes Alexander Lagerström till ny ordförande i Vimmerby Fotbollsdomarklubb efter Mikael Fransson.

Domarna är nu, liksom spelare och ledare, redo för den stora premiärhelgen i lokalfotbollen. Så hur ser det ut i den lokala domarklubben? Frågan ställs till Alexander Lagerström.

– Jag vill ju säga att det är bra för som det ser ut just idag är det positivt. Men jag vill också reservera mig för att när vi kommer till hösten med bara helgmatcher och att några domare kanske är skadade eller har tappat motivationen, ja, då kan det bli tufft att få ihop det. 

Två nya domare

Inför årets säsong har domarklubben fyllt på med två nya domare i form av Rodon Sulejmani och Abdulrazak Kamel, som båda bor i Virserum.

– Det är två nya domare som verkligen tar för sig och brinner för att göra karriär av det här. De är jättedrivna, säger Alexander Lagerström.

Han tycker också att känslan och utvecklingen i domargruppen går åt helt rätt håll.

– Vi har ett rejält uppsving gällande löptest, regelkunskaper och engagemang. Ibland kan det finnas domare som får göra om ganska många gånger för att klara regelprovet, men inom Vimmerby Fotbollsdomarklubb kan jag säga att samtliga domare har klarat regelprovet på ett bra sätt.

Vad är anledningen till att ni har gått framåt på de sätten?

– Det finns en kultur i vår domarklubb där vi vill utveckla varandra. Det är väldigt viktigt. Att vara domare är en utsatt roll och i den rollen är det farligt med ensamhet. Då är det viktigt att ha sina kollegor och vi är där för varandra på ett bra sätt.

Samarbete med föreningarna

Alexander Lagerström lyfter också fram Mikael Franssons jobb i det tysta.

– Vi har rutinerade domare som är ute och tittar på våra domare och ger dem tips och idéer. Titta på Mikael Fransson, han lägger ner hur mycket tid som helst i den här biten med att stötta våra nya domare. Att de slussas in på ett bra sätt är väldigt viktigt.

Domarbas Lagerström betonar också vikten av samarbete med de lokala föreningarna för att få fram fler domare.

– Det är viktigt att våra fotbollsföreningar får fram föreningsdomare som förhoppningsvis lite senare kan ta steget upp som distriktsdomare. Det är främst med hjälp av föreningarna som vi kan hitta nya domare. Alla fotbollens aktörer har ett ansvar för att marknadsförare domarrollen på ett bra sätt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt