Annons:

HFK följer upp succén – blir en heldag med fokus på fotboll

På lördag är det dags igen, då arrangerar HFK Fotbollens dag med en massa matcher och kringaktiviteter på Knektavallen. Bilden är från fjolårets arrangemang. Foto: Lotta Madestam

HFK följer upp succén – blir en heldag med fokus på fotboll

Fotbollens dag blev en megasuccé när arrangemanget återupptogs efter några års paus. Nu har HFK laddat upp för en tredje fotbollsfest, som man hoppas ska bli ännu bättre.

Annons:

Fotbollens dag var ett årligen återkommande arrangemang förr, men så försvann det från programmet. Fram till hösten 2021 när HFK bestämde sig för att ersätta marknaden som ställts in två år i rad på grund av pandemin.

Första gången blev man nästan överrumplade av det stora gensvaret, och arrangemanget lockade stort även förra våren, när man körde på en ”favorit i repris”.

– Så det hoppas vi på, att det ska bli mycket folk i år igen, säger föreningens Patric Engqvist.

Ungdomslagen visar upp sig

På lördag återkommer arrangemanget på Knektavallen med ett minst sagt fullspäckat program.

Inte mindre än åtta ungdomsmatcher kommer att spelas, vissa seriematcher, men också ett par internmatcher. Utöver det spelas en del knattematcher på den lilla planen närmast sjön Hulingen.

– Det var en av de saker vi sa efter förra gången, att vi ville ha med så många av våra lag som möjligt, så de får visa upp sig. Vi hade gärna haft med våra seniorlag också, men det gick inte att byta i programmet, utan på det här sättet blir det ännu mer fokus på våra ungdomslag. Även om det är lite olyckligt att F09/10 är på Smålandsutbildning den här dagen, säger Patric Engqvist.

En nyhet för året

Utöver fotbollen finns det en rad kringaktiviteter som hoppborg, barnkarusell, nystekt raggmunk med fläsk och uppträdande av Lifvens, som också tagit mod till sig och lovat ställa upp i en straffsparkstävling.

Efter dagens fotbollsfest blir det parkfest på kvällen.

– Det är nytt i år, att det inte bara är en dag på Knektavallen, utan parken är öppen hela tiden och det blir parkfest på kvällen, så det blir en heldag, säger Engqvist.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt