Annons:

  • Viktor Elm om minnesmatchen:

    Viktor Elm tog plats i Kalmar FF som lagkapten. "Resultatet var av mindre betydelse, utan det var mer att samlas runt någonting fint som betydde något", sa han efter slutsignalen ljudit. Foto: Lotta Madestam

  • Viktor Elm om minnesmatchen:

    Alla samlade för en bild innan matchen. Foto: Lotta Madestam

  • Viktor Elm om minnesmatchen:

    "Det är förstås någonting helt annat än att spela på en stor arena, men det är sådant här som gör att man mår bra på riktigt", sa Viktor Elm, längst bort i bild. Foto: Lotta Madestam

Viktor Elm om minnesmatchen: "Resultatet var av mindre betydelse"

Det blev vinst för Kalmar FF med 13-0 i mötet med VSGF. Men resultatet var av mindre betydelse denna kväll, underströk KFF:s lagkapten för dagen Viktor Elm.
– Det var mer att samlas runt någonting fint som betydde något, sa han efter matchen.

Annons:

VSGF uppskattar att runt 700 personer kom till måndagskvällens evenemang på Virumsvallen. De fick se Kalmar FF, som ligger på en fjärde plats i allsvenskan, näta 13 gånger när Moa Andersson hedrades i en minnesmatch.

Klubbikonen Viktor Elm gjorde en kort comeback och hade tagit på sig lagkaptensbindeln kvällen till ära – och han var tydlig med vad som var viktigt denna kväll.

– Det är det här fotboll handlar om. Gemenskap, en fin sommarkväll tillsammans. Jag värderar sådana här tillfällen väldigt högt. Det är förstås någonting helt annat än att spela på en stor arena, men det är sådant här som gör att man mår bra på riktigt.

Vad fick dig att ställa upp i laget?

– För det första är det för en bra sak, någonting viktigt. Att man uppmärksammar både människor som brunnit och brinner för föreningslivet, människor som vill andra väl. Moa verkar ha varit en fantastisk person, det är klart att man vill ge någonting tillbaka, även att hon inte finns med oss här ikväll. Så det var en självklarhet att ställa upp, sa Viktor Elm efter matchens slut.

Vill bidra

Det var en självklarhet för hela Kalmar FF att ställa upp på minnesmatchen betonade han.

– Det är lite som Bamse säger ”är man stark måste man vara snäll” och jag tycker det är väldigt viktigt att Kalmar FF är runt bland de mindre orterna och visar att vi vill bidra på ett positivt sätt, till mer än bara en fotbollsupplevelse på Guldfågeln Arena, utan att man kan bidra till samhället på andra sätt också.

Vad säger du om matchen som slutade 13-0?

– Det var väl ganska väntat att det skulle gå åt det hållet. Men det är av mindre betydelse. Jag tänker att det var en rolig upplevelse för de som spelade mot Kalmar FF och jag tror att alla som var på planen kände att det var kul och ganska avslappnat. Resultatet var av mindre betydelse, utan det var mer att samlas runt någonting fint som betydde något, säger Viktor Elm.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt