Annons:

HFK-besvikelsen:

Det blev en tung eftermiddag i Tenhult för HFK. Arkivfoto: Stefan Härnström

HFK-besvikelsen: "Vi var jättedåliga i 90 minuter"

Bortamatchen mot bottenlaget Tenhult blev en stor besvikelse för Hultsfreds FK.

– Första kvarten var helt okej, mer än så var det inte. Det var riktigt dåligt överlag, säger HFK-ledaren Simon Lindahl.

Annons:

Hultsfred har skaffat sig ett riktigt fint läge för nytt kontrakt i division fyra. Det fina läget fick sig dock en liten törn idag när bottengänget Tenhults IF besegrade HFK med klara 3-0.

– Vi var jättedåliga i 90 minuter. Man hade lite större förväntningar när man åkte till Tenhult en lördag, säger Simon Lindahl.

Vad berodde den svaga insatsen på?

– Svårt att säga. Vi hade några spelare borta, men det går inte att skylla på. Sen var det lite ovant att spela på konstgräs. Det kändes inte riktigt taggat på uppvärmningen idag heller.

Nyckelmatch mot Höreda

Tenhult gjorde 1-0 efter en dryg halvtimmes spel och utökade till 2-0 innan domaren blåste av för halvtid.

– 2-0-målet var väldigt tveksamt då vi inte tyckte att bollen var över linjen. Men även om det hade blivit bortdömt hade det inte påverkat, vi var så pass långt ifrån idag, säger Simon Lindahl.

Med kvarten kvar att spela av matchen utökade hemmalaget till 3-0. Tenhult, som ligger på en negativ kvalplats, tog därmed tre viktiga poäng i bottenstriden och är nu sex poäng bakom Hultsfred, som i skrivande stund är sjua i tabellen.

– Efter att vi mötte dem på Knektavallen tidigare under säsongen har vi hört att de fått in några spelare och nu känns de inte som ett lag som ska vara i botten.

Hur ser du på ert läge i tabellen?

– Vi har några poäng att gå på ändå. Samtidigt vet vi att en del spelare kommer att saknas framöver eftersom de har flyttat. Nu har vi Höreda hemma på söndag och den matchen behöver vi vinna för att undvika en bottenstrid, säger Simon Lindahl.

Se tabellen HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt