Annons:

HFK-målvakten lämnar – klar för nytt lag:

Målvakten Erik Arvidsson Hoffmann lämnar Hultsfreds FK till förmån för IF Hebe i division 6. Foto: Stefan Härnström

HFK-målvakten lämnar – klar för nytt lag: "Bra snack och bra fötter"

Hultsfreds FK fortsätter tappa spelare efter degraderingen från division 4. 20-årige målvakten Erik Arvidsson Hoffmann går till IF Hebe. 

Annons:

IF Hebe har gjort klart med sina två första värvningar inför kommande säsongen. Målvakten Erik Arvidsson Hoffmann ansluter från Hultsfreds FK, som trillade ur division 4 i höstas, och Målilla GoIF-försvararen Linus Örevik.

– Erik är en ung och talangfull målvakt och det finns utrymme för honom att utvecklas hos oss. Vi är väldigt nöjda med att vi har fått över honom till oss. Även om han är ung känns han ganska rutinerad. Han har bra snack och bra fötter, säger Hebetränaren Felix Andersson. 

Hur vill du beskriva processen med att få honom att välja bort HFK och skriva på för Hebe?

– Det är som med alla andra som man försöker värva under frimånaden, det är lite fram och tillbaka innan det kommer ett beslut. Till slut sa han ja och det verkar inte som att han fick så mycket chanser i Hultsfred det här året. Han ser en chans att gå till oss och få mer speltid. Tanken är att Erik ska vara förstemålvakt hos oss, säger Felix Andersson. 

"Det kan hända mycket"

Linus Örevik kommer ursprungligen från Gotland och bor i Hultsfred sedan några år tillbaka. 

– Jag har inte sett honom spela så många gånger, men han är back och jag känner honom från handbollen. Det är en högrest och stark spelare med jävlaranamma, säger Andersson. 

Har ni fler nyförvärv på gång?

– Frimånaden är inte slut än så det kan hända mycket fram till 15 december. 

Någon spelare som är på väg bort?

– Några spelare har varit iväg och tränat med andra klubbar, men det är ingen som har aviserat att man kommer byta klubb. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt