Annons:

Nyckelspelaren vill byta klubb i division 5: ”Meddelade HFK i går”

Alexander Gustafsson vill lämna Hultsfreds FK till förmån för IFK Tuna. Nu är det upp till de två division 5-klubbarna att komma överens om eftersom övergången äger rum efter frimånadens slut. Foto: Stefan Härnström

Nyckelspelaren vill byta klubb i division 5: ”Meddelade HFK i går”

Hultsfreds FK tappade spelare på löpande band under frimånaden. Nu är även Alexander Gustafsson på väg bort då han vill gå till seriekonkurrenten IFK Tuna. 
– Jag meddelade HFK mitt beslut i går, säger den rutinerade försvarsspelaren till vår tidning. 

Annons:

Hultsfreds FK trillade ur division 4 efter en säsong och upplevde en minst sagt blytung frimånad. Spelarna lämnade en efter en och nyförvärven var lätträknade. 

”Räknar vi in både A-lagsspelare och J-lagsspelare har vi tappat 21 stycken. Då handlar det om spelare som lämnat för andra klubbar och spelare som bestämt sig för att sluta. Det är helt sanslöst”, sa Simon Lindahl i HFK:s sportgrupp till vår tidning efter frimånadens slut.

Nu är ytterligare en tongivande spelare på väg bort från Hultsfreds FK. Försvarsspelaren Alexander Gustafsson, 32, har bestämt sig för en övergång till seriekonkurrenten IFK Tuna.

– Jag pratade med ”Janne” (Olsson) i Hultsfreds FK i går och sa att jag vill byta klubb och spela i Tuna. Det är nu upp till klubbarna att komma överens eftersom det sker efter frimånaden, säger Alexander Gustafsson. 

Hur reagerade HFK på ditt beslut?

– Det är klart att de är besvikna i och med att de är i behov av spelare, men de verkar samtidigt ha förståelse för mitt beslut. 

Klubbarna behöver komma överens

Det är inte klart att Alexander Gustafsson kommer få tillåtelse att spela för IFK Tuna 2024. 

– Klubbarna behöver komma överens nu när frimånaden är över och vi får se vad klubbarna har för dialog nu.

Hultsfred trillade ur division 4 efter en blek höstavslutning. 

– Det som hände i HFK på slutet var väldigt tråkigt. Vi hade mycket stolpe ut och ett för bra lag för att åka ur division 4. Det skulle ha gått att lösa nytt kontrakt. Jag själv var skadad rätt mycket, hade mycket annat att tänka på och gjorde en av mina sämre säsonger.

Det har inte funnits några tankar på att vara kvar i HFK?

– Det blev så tråkigt på slutet så jag kände efter säsongens slut att jag lägger fotbollen på is för att ta en paus och se om det dyker upp något. Hampus (Nilsson, sportchef i IFK Tuna) hörde av sig i mellandagarna och frågade om jag ville komma och testa med dem. Jag har gjort två pass med Tuna och bestämt mig för att gå dit. 

"Tuna borde sikta på toppen"

För Tuna är en topplacering i division 5 att vänta eftersom de radade upp starka nyförvärv under frimånaden och stommen i truppen är intakt. 

– Det känns som att Tuna borde sikta på toppen även om det blir en bra division 5-serie i år. Det är många bra spelare i Tuna och får man till det borde man absolut kunna komma topp tre. Jag själv har ganska dålig koll på lagen från Västerviks kommun och känner inte till spelarna så mycket. Jag har bara hört att det finns lag som har värvat många spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt