Annons:

Omdiskuterade övergången klar – ”Det är skönt”

Alexander Gustafsson kommer att spela i Tuna under 2024. Foto: Arkivbild

Omdiskuterade övergången klar – ”Det är skönt”

Alexanders Gustafssons vara eller inte vara i IFK Tuna har varit en följetong under vintern. Nu har Hultsfreds FK och IFK Tuna kommit överens om en övergångssumma.
– Det är inte så mycket att säga, det är skönt att det är klart, säger huvudpersonen själv.

Annons:

Gustafssons intresse för IFK Tuna uppstod efter frimånadens slut och när övergången skulle genomföras krävde Hultsfreds FK en övergångssumma. Parterna har förhandlat i ungefär en månad, men ikväll kom man överens.

– Det har varit lite onödigt att det blir en grej av det. Jag hade väntat mig lite mer förståelse efter all den tid som man har lagt i Hultsfred, säger Gustafsson.

Är du besviken på HFK?

– Lite, jag tycker det var lite onödigt att det blev en sån grej. Jag har varit tydlig med att jag inte vet vad jag känt för.

Gustafsson kan nu debutera för Tuna redan imorgon när laget ställs mot Gullringen i en träningsmatch.

– Det ska bli jättekul att vara med fullt ut och inte behöva fundera. Jag har tränat så mycket jag har kunnat och tycker att vi har goda chanser. Vi får se imorgon lite var vi står. Det är många nya med så det ska klicka med. Potentialen finns.

”Det är lite mycket”

Mats Jonsson i Tuna är glad för att kunna sätta punkt för historien.

– Det var skönt att vi fick till ett avslut när vi hållit på en månad.

Är du nöjd?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är lite mycket, men man får väl nöjd.

Hur ser du på att det blivit den här utvecklingen?

– Ja… han vill komma till oss och vi vill ha honom. Vi var färdiga med laget, men hörde att han inte var intresserad av att spela i Hultsfred så vi ställde frågan. Han blev sugen och var välkommen. Det är en fantastiskt bra kille att ha i ett lag. Han har erfarenhet och det kan man inte få för mycket av och han vet vad som krävs för att vinna matcher.

Hur är relationen med HFK nu?

– Vi är absolut vänner efter det här. De har blivit av med många spelare och jag har förståelse för dem, men jag själv tycker inte att det ska vara pengar inblandade i division fem. Det kan handla om utlägg eller så, men det blir snabbt en boll som snurrar igång som blir större och större. 

”Har en frimånad av en anledning”

Hultsfreds Jan Olsson tycks ha samma känsla.  

– Vi är överens och det känns bra att komma till ett avslut. Det här har inte varit syftet, men som jag sagt tidigare så har vi blivit tvingade. Vi har tappat 16-17 spelare och ska vi överhuvudtaget få ihop ett lag kan det kosta en del. Vi kände oss tvingade att få en ersättning när Alexander inte gjorde sitt val under frimånaden.

Är du nöjd med summan?

– Både ja och nej, vi hade önskat oss lite till, men det är skönt att det är över. Syftet var inte att det skulle bli såhär, men vi tyckte att vi blev tvingade. Tuna kunde ha skött det lite bättre. Föreningar och spelare får lära sig att vi har en frimånad av en anledning. Hade vi 20-25 man så hade nog inte den här situationen uppstått. Tyvärr har vi inte hittat spelare, men hade vi gjort det hade det kostat pengar. Det är egentligen anledningen.

Är du orolig över säsongen?

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är klart att man är det. HFK ska kunna ha ett division fyra-lag, men ska man tappa 15 spelare… jag tror inte att många klubbar fixar det. Vi har haft diskussion om att dra oss ur, men jag tycker inte att vi ska göra det. Då vill jag hellre att vi ramlar ur. Går vi till de unga pojkarna och säger att vi ska spela i sexan så ger det fel signaler. Det kommer bli tufft och vi har en tunn trupp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt