Annons:

Efterlängtad comeback för VSGF –

Virserums SGF är redo för torsdagens premiär. Foto: Privat

Efterlängtad comeback för VSGF – "Kändes som nu eller aldrig”

Virserums SGF är tillbaka i division sex efter ett par år i dvala. Den efterlängtade premiären spelas på torsdag.
– Det har varit jobbigt att inte ha något lag. Nu kände vi att om vi väntar något år till kommer vi aldrig få ihop det igen, säger tränaren Adis Mulisic.

Annons:

I början av december 2021 kom ett stenhårt slag för Virserums SGF. Då meddelade Järnforsens AIK att man skulle dra sig ur det 21 år långa samarbetet klubbarna emellan. VSGF/JAIK var därmed ett minne blott.

Kvar i det läget stod Virserums SGF utan möjlighet att på egen hand få ihop ett seniorlag. Under de två senaste säsongerna har ingen seniorfotboll spelats på Vimarvallen. På torsdag är det dags för efterlängtad comeback när VSGF tar emot Näshults IF i division sex.

– Det känns jätteroligt. Det är kul för samhället och våra ungdomar att kunna åka ner och titta på hemmamatcher igen. För vår del kändes det lite som nu eller aldrig. Ju fler år som går desto svårare blir det att få ihop det igen, konstaterar Adis Mulisic.

Prestationen är viktigast

Virserum har cirka 25 spelare i truppen och har bestämt sig för att ha både A-lag och B-lag i seriespel i år.

– Vi har varit mellan 18 och 23 spelare på de flesta träningarna. Det är lite chockartat ändå. Därför har vi bestämt oss för att köra ett reservlag också. Det är bättre att köra när man har läge för det.

De allra flesta spelarna i truppen är en bit under 20 år. I truppen finns få spelare med rutin, men en av dem är Marcus Andersson.

– Marcus ska vara med så mycket han kan, men han missar premiären, säger Adis Mulisic.

Det viktigaste för det unga laget är inte att nå en bra tabellplacering det första året.

– Det viktigaste är att vi kör på det vi tror på. Min syn på det hela är att prestationen är mycket viktigare än resultatet i alla lägen. Att tappa boll är okej, men vad du gör när du tappar boll är den viktiga biten i det hela. Jag tror att killarna har börjat inse att det är ett steg att kliva från pojklag till seniorlag. Det har vi sett i matcherna hittills också. Vi har hållit ganska okej i 60-65 minuter, men sen blir det tungt när motståndarna trycker på.

Utvecklas över tid

Betydligt viktigare är hur laget utvecklas under de närmaste åren.

– Vi har varit hårda i att hålla i vårt spel och att vi vill spela vårt spel. Får vi träff kommer det att bli bra, men det blir tufft under det första året tror jag. Inställningen är att inom tre år kommer det här laget vara bra om de hänger i. I det här läget är vi nere på noll och nu ska vi jobba oss uppåt.

Premiären spelas alltså hemma på Vimarvallen på torsdag när Näshult kommer på besök.

– Det kommer bli tufft, det tror jag. Jag ska ärligt säga att jag inte vet något om serien och de andra lagen. Alla lagen kommer bli svåra att möta. Jag hoppas att vi kan hänga med någorlunda. Vi ska ha en inställning att det ska vara väldigt svårt att möta oss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt