Annons:

H/T avgjorde i andra mot HFK:

Hadi Ammar och Albin Kito nätade när H/T slog HFK med 2-0. Foto: Privat

H/T avgjorde i andra mot HFK: "Inte särskilt bra insats"

Hjorted/Totebo är tillbaka på vinnarspåret efter två oavgjorda. Bortamatchen mot Hultsfreds FK slutade med seger 2-0.
– Vår insats är inte särskilt bra, säger spelande tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Hultsfreds FK höll stången i nästan en timme, men Hadi Ammar slog till i den 59:e minuten och gav Hjorted/Totebo ledningen. Med cirka tio minuter kvar hängde Albin Kito 2-0 och fastställde slutresultatet och säkrade de tre poängen för gästerna. 

– Vår insats är inte särskilt bra, men det här var väldigt skönt efter två snöpliga kryss. Vårt försvarsspel funkar väldigt bra. De har nog inte ett skott på mål på hela matchen. Samtidigt är jag överraskad över Hultsfred, de var lite rappare än jag väntat och sliter för varandra. Vi har en del att jobba på i det egna spelet med bollen. Vi har fastnat lite i de dåliga vårplanerna och kommit in i långbollsspelet, säger H/T:s spelande tränare Jimmy Svensson.

H/T gick nästan på knäna i slutet, men höll undan och vann mycket på sin rutin.

– Vi är lite tyngre och lite mer resoluta. Vi skapar målchanser utan att spela särskilt bra och det är rutinen och tyngden som gör det.

Ringde in Strömbom

HFK-tränaren Anders Larsson tyckte att 0-2-resultatet var rättvisande sett till matchbild. 

– Det här är det bästa laget vi har mött och de har verkligen en spelidé. De är tunga och har Jimmy Svensson som styr och ställer på mitten. Vi är lite för lätta och valpiga och det är 15-16-åringar som spelar fotboll. Vi släpper in lite pojklagsmål och förlorar närkamper, men vi lär oss varje gång. Klart jag är missnöjd med att vi förlorar, men vi håller en jämnare nivå över 90 minuter. Det är bara att vi inte räcker till riktigt. Samtidigt är det inte mot ett sådant här lag vi ska ta poäng, utan det är mot lagen vi ska ha efter oss i tabellen. 

Charlie Olsson, motorn på mittfältet, hade problem med en baksida och därför ringde Larsson in rutinerade Sebastian Strömbom till den här matchen. 

– Han är en energispelare och då tänker man att det måste smitta av sig. Han smäller på ordentligt. 

Kommer ni kunna använda honom mer?

– Han har så mycket annat, men jag fick lov att ringa honom framöver i alla fall. 

I segrande Hjorted/Totebo stack Hadi Ammar ut tillsammans Mehmet Tekbas och Elias Hallberg. I HFK var det Farouk Alaloush, Jesper Rüdiger och Sebastian Strömbom som utmärkte sig mest. HÄR kan du se hur det ser ut i tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt