Annons:

Hebe tappar tongivande spelare till division 3-klubb

IF Hebe tappar två viktiga pjäser inför säsongen 2018. Det är dessutom två av de egna produkterna som väljer att röra på sig.

Annons:

IF Hebe lyckades med näbbar ochklor hålla sig kvar i division 5 den gångna säsongen.

Under frimånaden har det hänt en del i Silverdalsklubben, i alla fall på minuskontot.

Först försvann spelande tränaren Jerker Einarsson som tog över tränarsysslan i i Hultsfreds FK och nyttige mittfältaren Tobias Nilsson valde att vandra samma väg.

"Blev intressant direkt"

Under frimånadens sista vecka kom nästa bakslag.

Anton Ljungberg och Erik Ståhlgren, som har spelat i Hebe under hela sina karriärer, lämnar för att ta chansen i division 3-laget Högsby IK.

– Det är självklart tråkigt att lämna Hebe eftersom man har många kompisar i laget men det är ett steg uppåt i seriesystemet och det lockar väldigt mycket. Jag har spelat I Hebe i alla år och när de hörde av sig blev det intressant direkt, säger Erik Ståhlgren.

Hebe satsar ungt 2018

Detta blir första klubbytet för både Ståhlgren och Ljungberg som har varit moderklubben trogen i alla år.

– Vi känner att vi vill ta chansen nu när den dök upp, det är typ första gången en klubb högre upp i seriesystemet hörde av sig och var intresserade. Det är alltid kul att ta steget upp och kolla hur långt man kan komma med sin fotboll. Högbsy är ett bra gäng med många bra fotbollsspelare.

Vad tror du om Hebes kommande säsong?

– Jag tror att det blir tufft. Som jag har förstått det så kommer de försöka starta om, köra på unga spelare och ta det den vägen. Jag tror att ”Basse” kan lära de unga spelarna väldigt mycket.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt