Annons:

Inget kvalspel för HFK:

Hultsfreds FK föll med 0–1 mot Västerviks FF och missade därmed kvalet till division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Inget kvalspel för HFK: "Hade inte riktigt viljan"

Hultsfreds FK:s chans till kvalspel mot division 3 är helt borta. De föll med 0–1 mot Västerviks FF samtidigt som Hossmo besegrade Ängö med 3–1.
– Vi hoppades på den lilla chansen som vi hade men det gick inte vägen, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Inför slutomgången hade Hultsfred fortfarande en liten chans på kvalspel till division 3. De låg två poäng efter Hossmo inför avgörandet men ingenting gick lagets väg på lördagseftermiddagen.

Hossmo tog tre säkra poäng i Kalmarderbyt mot Ängö medan Hultsfred åkte på en blytung 0–1-förlust mot Västerviks FF. Christoffer Sjöblad gjorde VFF:s mål i 30:e minuten. 

– Spelar vi som vi gjorde i första halvlek så är vi inte värda att spela ett kval. Vi såg skärrade ut och hade inte riktigt viljan. Det är konstigt med tanke på att det var vi som hade något att spela för, säger tränaren Jerker Einarsson. 

"Saknade Albert"

Under matchens gång hade inte HFK-spelarna någon vetskap om hur det gick i det andra mötet mellan Ängö och Hossmo. I paus hade Ängö en 1–0-ledning men det kvittade då HFK låg under. 

– Vi ledare hade lite koll på den matchen och tog upp det i paus. Vi höjde oss lite efter paus men vi saknade en spelare som Albert (Johansson), säger Jerker Einarsosn. 

Hultsfred hade förtvivlat svårt att skapa målchanser och lyckades inte sätta något större tryck på VFF. De bästa chanserna hade laget efter dryga timmens spel där Ludvig Strömbom hade ett skott precis utanför och Oscar Karlsson nickade i stolpen på den efterföljande hörnan. 

– Vi hade även ett par lägen i första halvlek men bollen ville inte in. Vi spelade inte heller så bra som vi gjorde när vi vann hela tiden. 

"Lär säkert få ett par samtal"

I stället för kval får Jerker Einarsson och föreningen börja arbetet med nästa säsongs trupp. 

– Det arbetet börjar väl nu. Vi har haft lite krokar ute hos klubbarna i närområdet men det viktigaste är att vi gör klart med de befintliga spelarna, säger han.

Någon som är extra viktig att behålla?

– Det finns många duktiga killar. Ludvig (Strömbom) och Albert (Johansson) lär säkert få ett par samtal, de är duktiga. Nästa år vill vi vara med i toppen igen och då är vi kanske mogna för att ta klivet upp om vi får in lite spets. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt