Annons:

Ungt nyförvärv ska fylla tomrummet efter skyttekungen

18-årige William Steinholtz ska försöka ersätta Albert Johansson i Hultsfreds FK. Foto: Ossian Mathiasson

Ungt nyförvärv ska fylla tomrummet efter skyttekungen

Skyttekungen Albert Johansson har lämnat Hultsfreds FK. Frågan som alla ställer sig är vem som ska fylla luckan. Svaret kan bli 18-årige William Steinholtz.
– Det blir inte lätt, säger nyförvärvet från Blomstermåla IK.

Annons:

Förra säsongen vräkte Albert Johansson in 30 mål för Hultsfreds FK i division 4 och att den skicklige toppforwarden skulle försvinna var väntat även om föreningen hoppades på en fortsättning in i det sista. 

När han är borta måste någon annan ta chansen. En spelare som ska försöka fylla det stora tomrummet är William Steinholtz, 18, som har hämtats in från förra årets seriekonkurrent Blomstermåla IK. Det är offensiv spelare som förra säsongen gjorde fem mål och sju assist och var en viktig bricka i deras anfallsspel.

– Jag är inställd på att det kommer bli svårt. Jag lär inte göra 25 mål om jag säger så. Sedan är det väldigt tråkigt att vi tappade ”Ludde” (Ludwig Strömbom) till Vimmerby. Han var riktigt bra på träningarna så det är två tråkiga tapp, säger William Steinholtz.

Närmare till Hultsfred

Mörlundasonen spelade i Mörlunda och Målilla under ungdomsåren innan han gick till Oskarshamns AIK:s ungdomslag 2016 och stannade i två säsonger. När laget lades ner valde han att testa lyckan i division 4 med Blomstermåla IK. 

Den blev en ettårig sejour och nästa fotbollsäventyr blir på Knektavallen i Hultsfred.

– Det är mycket närmare att åka till Hultsfred jämfört med Blomstermåla. Jag känner också att Hultsfred verkar ha ett bra lag, säger William Steinholtz. 

"Ligger hellre utanför boxen"

Under försäsongen har tränaren Jerker Einarsson dessutom gett honom chansen att spela forward, vilket har lett till några målrassel.

– Försäsongen har gått helt okej och jag är glad för chansen som striker. Där fick jag aldrig spela i Blomstermåla, då var jag oftast högermittfältare. Jag får ut mest av mitt spel när jag är forward. 

Hoppas du att du får fortsätta i forwardsrollen?

– Ja, det gör jag väl.

Vad har du för personlig målsättning?

– Det räcker med att jag ska vara nöjd med min insats. 

Han ser sig själv som en djupledsstark och passningssäker spelare och hoppas kunna utveckla sitt spel som forward.

– Jag är väl ingen renodlad striker som är inne i boxen och gör mål på inlägg. Jag ligger hellre utanför boxen och gör mina mål därifrån. 

"Har ett stabilt lag"

Vid sommaruppehållet förra säsongen talade allt för att Hultsfred skulle slåss om segern i seriesegern i division 4. Efter en lång radda med förluster tappade laget toppkänningen och missade även kvalplatsen till division 3. 
Ludwig Strömbom, Albert Johansson, Filip Ingemarsson Sebasthian Svensson har lämnat föreningen och flera viktiga spelare har aviserat att de är högst tveksamma till en fortsättning. 

Ett HFK utan så många klasspelare har gjort en bra försäsong där ett starkt kollektiv drar laget framåt. 

– Det känns som att vi har ett stabilt lag. Lagen som vi har mött har inte fått så mycket chanser så det tyder på att vi har en stabil defensiv. Frågan är hur anfallsspelet ska fungera. Jag känner att jag kommer få ta ett ganska stort ansvar och jag ska göra mitt bästa. 

Fakta

HULTSFREDS FK 2019

Truppen: Alexander Bragstad, Leontios Cota, Christopher Einarsson, Robin Gunnarsson, Alexander Gustafsson, Meris Hasanbegovic, Martin Johansson, Oscar Karlsson, Andreas Knutsson, Simon Lindahl, Viktor Lockström, Charlie Olsson, Selatin Shaljani, William Steinholtz, Sebastian Strömbom, John Svensson, Emil Tapper, David Tegberger Karlsson, Amir Tresnjic och Joel Wiger Albertsson.

Nyförvärv: William Steinholtz (Blomstermåla IK), Viktor Lockström (IF Hebe) och Andreas Knutsson (comeback).

Förluster: Albert Johansson (Eneby BK), Ludwig Strömbom (Vimmerby IF), Sebasthian Svensson (IK Tord), Pierre Fransson (slutat), Kevin Olsson (do), Joacim Johansson (do) och Filip Ingemarsson (IFK Tuna).

Ledarstab: Jerker Einarsson, Alexander Sundqvist och Håkan Carlsson. 

Seriefavoriter: ”Myresjö/Vetlanda ska tillhöra toppen. Nykomlingarna IFK Västervik och IFK Oskarshamn kan bli farliga”, säger tränaren Jerker Einarsson.

Målsättning: ”I och med tappen så har vi en tunnare trupp. Det blir nog svårt att vara med i toppen så en mittenplacering känns realistiskt”.

Placering i fjol: Trea i division 4 östra med 39 poäng.

Seriepremiär: IFK Oskarshamn, borta, 14 april.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt