Annons:

Målilla GoIF:s sommarmarknad får annan utformning

Lördagen den 1 juni bjuder Målilla GoIF in till fotbollens dag på Idrottsparken. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla GoIF:s sommarmarknad får annan utformning

Lördagen den 1 juni råder det full aktivitet på Idrottsparken i Målilla och även runt omkring med bakluckeloppis, minimarknad, orientering och boule.
– Fotbollen står i centrum. Sedan har marknaden blivit mindre samtidigt som vi adderar loppisen, säger Henrik Pernius i Målilla GoIF:s fotbollssektion.

Annons:

I fjol firade Målilla GoIF 100 år och inledde sitt firande med en fotbollsspäckad dag på idrottsparken samtidigt som klubbens fotbollssektion arrangerade traditionsenliga Målilla Sommarmarknad. 

Loppis under fotbollens dag

Fotbollens dag är kvar även i år men sommarmarknaden tas i stort sett bort och får en annan utformning med en klassisk bakluckeloppis i Skeppets anda och en minimrknad med ett tiotal knallar som säljer bland annat blommor, jordgubbar, bröd, ost och korv. 

– Visst, sommarmarknaden är delvis kvar men vi har lite folk som inte är med längre och styr med det längre. Då började vi tänka om och alla vet att Skeppets vår- och sommarloppisar är otroligt populära, säger Henrik Pernius och fortsätter:

– Då satsar vi på en bakluckeloppis som kommer vara i Skeppets anda och de som är vana vid att gå på loppis kommer känna igen sig. De är med och stöttar oss men det är fotbollen som arrangerar allting. 

Vad kommer de hjälpa er med?

– De kommer berätta hur det går till och hur de anordnar sina loppisar. Vi försöker kopiera deras koncept så att folket ska känna igen sig. Det kommer alltid loppismänniskor som undrar om det inte är någon loppis. Sedan är det viktigt att få en marknadstouch på dagen, säger Pernius.

Men det är ändå fotbollen som står i centrum denna dag. Samtliga rödvita lag kommer spela matcher och det är från de yngsta i lek och lär upp till a-laget, som avslutar dagen med en seriematch mot Djursdala SK i division 5. 

– När det gäller fotbollens dag så får vi ihop alla våra lag som kan spela hemma samma dag. Det visar att hela föreningen är igång. Vi körde det för första gången i samband med jubileet förra året och det funkade bra. Nu försöker vi göra det till en tradition, säger han.

"Viktigt att få folk till byn"

Lek och lär (P13) inleder dagen med att spela och ha kul innan matcherna avlöser varandra. P11-laget spelar poolspel, P08-laget tar emot Vimmerby IF och det gör även P05-laget.

Efter a-lagsmatchen, där det bjuds på fri entré, tänds grillen för alla som vill komma och umgås. 

– Det är viktigt att få folk till byn och se till att det händer något hela dagen. Målilla OK fyller 60 år och anordnar orienteringsbanor i byn för både stora och små. Målilla PRO håller boulebanorna öppna. Vi ville se vad vi kunde göra mer och de nappade, säger Pernius.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt