Annons:

Ny klubbadress för Lojalspelaren – drömmer om proffskarriär

SK Lojal tappar Armend Mahmutaj till Oskarshamns AIK:s U19-lag. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Ny klubbadress för Lojalspelaren – drömmer om proffskarriär

Armend Mahmutaj har varit en jagad spelare efter säsongens slut. Ny klubbadress blir Oskarshamns AIK:s U19-lag.
– Jag tänker att det är ett bra steg, jag vill bli fotbollsproffs en dag, säger Armend Mahmutaj.

Annons:

Efter säsongens slut deklarerade Armend Mahmutaj för SK Lojal att han kommer söka sig vidare för spel i en annan förening. 

Många lokala föreningar har visat sitt intresse för honom men ingen klubb i varken Vimmerby eller Hultsfreds kommun kan jubla. Det är i stället division 1-laget Oskarshamns AIK som får talangens signatur då han ska spela med U19-laget. 

– I en U19-serie kommer tempot vara högre än vad jag har varit van vid i division 5. Det blir också färre närkamper jämfört med seniorfotbollen som innehåller mycket fysiskt och hårt spel. Men om jag kommer upp i OAIK:s a-lag kommer tempot och det fysiska spelet fördubblas, säger Armend Mahmutaj. 

"Ett bra steg för mig"

Vimmerby IF och IFK Tuna var de mest intressanta alternativen men att få spela U19-lagsfotboll och ha chansen att ta steget upp i OAIK:s a-lag fällde avgörandet. 

– Steget upp till a-laget är inte så långt. Många av dagens U19-spelare har tränat och gjort debut i a-laget. Jag tycker att jag är tillräckligt bra för att åtminstone få träna och visa vad jag kan i a-laget, säger han och fortsätter:

– Jag vill bli fotbollsproffs, det är min dröm. Jag tänker att det är ett bra steg för mig.

Mahmutaj bor kvar i Hultsfred och tar studenten från Hultsfreds gymnasium i sommar. 

Vad har du för förväntingar på kommande säsong? 

– Jag ska göra en bra U19-säsong och bidra med mycket mål och assister. Jag kanske redan i år kan vara med och träna med a-laget så de vet vad jag går för och hur jag spelar. Jag är otroligt taggad och glad över denna möjlighet.

Många spelare lämnar Lojal

Många spelare har försvunnit från SK Lojal den senaste tiden och det gör Mahmutaj nedstämd. 

– Jag blir ledsen när jag ser att många spelare lämnar laget och risken finns att laget läggs ner. Det känns jobbigt att veta vilken situation som laget är i. Jag har spelat i Lojal i tre säsonger och vi var ett kompisgäng som tog upp laget i division 5 2017. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt