Annons:

Hultsfredskillen skriver a-lagskontrakt med division 1-lag

Armend Mahmutaj skriver a-lagskontrakt med OAIK. Foto: Peter Holm

Hultsfredskillen skriver a-lagskontrakt med division 1-lag

Hultsfredskillen Armend Mahmutaj skriver ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär och får a-lagskontrakt med division 1-laget Oskarshamns AIK.

Annons:

Tekniske och bollskicklige Armend Mahmutaj, 19, har varit intressant för många lokala lag de senaste säsongerna. Han lämnade division 5-klubben SK Lojal efter säsongen 2019 och tillhörde Oskarshamns AIK:s U19-lag under fjolårssäsongen.

"Visste vad jag gav mig in på"

Nu har OAIK valt att ge talangen ett a-lagskontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Det känns otroligt skönt. Jag har verkligen slitit och kämpat för det här med långa buss- och bilresor flera gånger fram och tillbaka från Hultsfred. Jag visste vad jag gav mig in på och detta var något jag ville mer än någonsin. Det är en lättnad kan man säga, speciellt då det har funnits ganska mycket motgångar med nära personer som inte har trott på att jag ska klara det, säger Armend Mahmutaj.

Vad säger du om din egen utveckling?

– Jag har nog fått den bästa utvecklingen på länge. Rent fysiskt har min utveckling gått upp otroligt mycket. De hårda träningarna med U19 och A-laget har gjort att min ork och styrka blivit bättre. Jag har haft en mer professionell omgivning i Oskarshamn och det har också gjort att jag har fått en bättre bild i hur det är att spela fotboll på en hög nivå. Det har varit mycket lärorikt, säger Mahmutaj.

Möter två storlag i cupen

Oskarshamns AIK säkrade nytt division 1-kontrakt hemma mot Skövde i näst sista omgången och gör sig redo för ytterligare en säsong i Söderettan.

– Mina förväntningar på mig och på OAIK är höga. Det är viktigt att man vågar ställa höga krav på sig själv. På så sätt kan man verkligen se vad man är kapabel till. Det kommer bli ett mycket lärorikt år där jag kommer lära mig mycket.

Nästa års gruppspel i Svenska cupen har också lottats. Oskarshamns AIK kommer möta Hammarby och AIK, som spelar i allsvenskan, och superettanlaget Athletic Eskilstuna. 

– Att få chansen att kanske få möta två av Sveriges största lag Hammarby och AIK motiverar mig extra mycket. Det ska bli riktigt roligt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt