Annons:

ALL SVENSK FOTBOLL SER UT ATT SKJUTAS PÅ FRAMTIDEN

Den lokala fotbollen kommer skjutas på framtiden. Foto: Pixabay

ALL SVENSK FOTBOLL SER UT ATT SKJUTAS PÅ FRAMTIDEN

All svensk fotboll skjuts upp. I dag kom Svenska Fotbollförbundet med beskedet att seriestarten för förbundsserier och med stor sannolikhet blir det samma beslut för distriktsserierna. 

Annons:

Sedan tidigare har allsvenskan, damallsvenskan, superettan, elitettan och Svenska Cupen skjutits på framtiden med målet att starta i slutet av maj eller början av juni. 

Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse har nu beslutat om åtgärder kring övriga förbundstävlingar. Även här skjuts spelstart till maj-juni och de lägre förbundsserierna kommer att avgöras som enkelserier.

Seriestart för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start i mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Lagen i dessa serier kommer bara att möta varandra en gång i år.

Lokalfotbollen lär gå samma väg

Det mesta tyder på att lokalfotbollens distriktsserier – med andra ord division 4, 5 och 6 på herrsidan samt division 2, 3 och 4 på damsidan – kommer gå samma väg till mötes. Inget beslut har tagit men fotbollförbundet rekommenderar varje enskilt distriktsförbund att skjuta på seriestarten så att den ligger i linje med all annan svensk fotboll. 

”Varje SDF har enligt gällande stadgar och tävlingsbestämmelser mandat att fatta beslut om sin tävlingsverksamhet. SvFF:s styrelse vill dock betona vikten av att svensk fotboll håller ihop och att vi så långt som möjligt upprätthåller en gemensam linje, även i fråga om distriktsverksamheten.

När det gäller distriktens tävlingsverksamhet är SvFF:s rekommendation att folkhälsan – och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus. Sedvanlig lokal träningsverksamhet och träningsmatcher bör därför kunna genomföras, men SDF bör överväga att, i linje med SvFF:s beslut i fråga om förbundstävlingarna, skjuta på tävlingsstarten”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. 

Smålands Fotbollförbund kommer fatta sitt beslut senast på fredag den 27 mars.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt