Annons:

Ny seger för Målilla GoIF - har häng på topplagen

Målilla GoIF:s tränare Patrik Gunnarsson var nöjd efetr tre poäng hemma mot Fårbo. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Ny seger för Målilla GoIF - har häng på topplagen

Målilla GoIF fortsätter att imponera i fotbollsfemman. I dag tog laget ytterligare en seger och har nu häng på kvalplatserna till division fyra.

Annons:

– Vårt mål är i första hand att klara oss kvar i femman, men visst är det kul att vara med där uppe och stöka till det lite för favoriterna, säger en glad tränare i Målilla, Patrik Gunnarsson.

Lördagens hemmamatch mot Fårbo handlade mycket om kamp, och det klarade Målilla galant.

Inte helt välförtjänt ledning

– Danne Skoog rullade in 1-0 i öppet mål i den sista minuten av första halvlek efter fint förarbete av William Steinholtz. Då var det kanske inte helt välförtjänt eftersom de ägde mycket boll i den första halvleken. Samtidigt försvarade vi oss bra, och de fick inget gratis, säger Patrik Gunnarsson.

Den andra halvleken präglades knappast av något skönspel.

– Killarna kämpade och slet. Fårbo fick 1-1 med kvarten kvar, och då kändes det nästan som vi var nöjda med en pinne.

Steinholtz avgjorde i slutet 

Men duktige William Steinholtz ville annat. Med fem minuter kvar att spela drog han en Fårbo-back och placerade bollen i fel hörn för målvakten.

– Det är jäkligt skönt att vi har lyckats slå de här lagen som vi på förhand hade hoppats kunna ha bakom oss i tabellen. Nu väntar Stjärnan borta, en match där vi inte har några krav på oss. Men vi ska försöka åka ner till Påskallavik och göra det bra, säger Patrik Gunnarsson.

Målilla-tränaren ville ge beröm till hela laget för en stark kämpainsats, men lyfte inhoppande målvakten Johan Martinsson samt William Steinholtz lite extra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt