Annons:

All fakta har kommit upp på bordet – OAIK håller tyst:

Nu vet Oskarshamns AIK vad Habib Askar gjorde under dagen men de lämnar över ärendet till Smålands FF. Foto: Privat och Ossian Mathiasson

All fakta har kommit upp på bordet – OAIK håller tyst: "Lämnar över till förbundet"

Habib Askars medverkan eller icke-medverkan i division 6-matchen mellan Krokstorp och Blackstad/Odensvi har blivit en stor snackis. Nu vet Oskarshamns AIK:s sportchef Stefan Johansson vad som har hänt. 
– Det har kommit fram vissa faktasaker men vi är inte dem att döma i den här frågan, säger han.

Annons:

Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar misstänks ha spelat söndagens division 6-match mellan Blackstad/Odensvi och Krokstorps IF.

På måndagskvällen kontaktade Stefan Johansson, sportchef i OAIK, vår tidning med information om senaste nytt i ärendet.  

– Vi har gått till botten med de här bitarna och pratat med alla berörda parter. Det har kommit fram vissa uppgifter men vi avvaktar allting. Vi kommer prata med Smålands FF i morgon, sedan får någon döma och värdera saker som finns med i det vi lämnar över, säger Stefan Johansson och fortsätter:

– Vi har grottat ner oss i allting och det har kommit fram vissa faktasaker men vi är inte dem att döma i den här frågan. Vi kommer inte säga mer, det får disciplinnämnden ta vidare. Vi vet vad som har skett. 

Ni vet allting?

– Ja, vi vet vad som är rätt men vi låter disciplinnämnden sköta det. Vi kommer lämna över det till förbundet, sedan får de döma och värdera. 

Ni vet vad han gjorde under söndagen?

– Vi vet fakta men inte vad som är bedömningen av det. Det lämnar vi över dem. Vi har gjort vårt arbete tillsammans med Krokstorp, så enkelt är det. 

Har han spelat matchen med Krokstorp?

– Det vill jag inte säga i det här läget. Det är något som Smålands FF får ta fram. Vi kommer tala om vad vi har fått fram. Vi har i alla fall kommit fram till en sak som vi vet men mer vill jag inte säga. 

Kommer han spela morgondagens cupmatch mot Hvetlanda GIF? 

– Han kommer inte spela fram till dom. Det är så stort fokus på honom. Vi har haft samtal med honom och han är frisläppt från träningar och matcher för tillfället. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt