Annons:

Patrik Gunnarssons Målilla spelade 1-1 mot Storebro.

Kryss mellan Storebro och Målilla – 14-åring målskytt

Båda lagen hade velat ha tre poäng. Båda fick nöja sig med varsin. Båda tränarna var också överens om att det var ett rättvist resultat.

Annons:

Storebro IF – utan Anton Palmér, Jimmie Wickström och Joakim Söderholm – inledde starkast i Målilla. Gästernas 14-åring Elias Holmwall gjorde 1-0 för bortalaget mot slutet. Storebro hade även flera andra spelare födda i mitten av 00-talet.

– Det var roligt att se de här unga killarna i dag. De visar ingen rädsla alls när de kommer in, säger Storebros tränare Torbjörn Pettersson.

Målillas tränare Patrik Gunnarsson var desto mer missnöjd med första 45.

– Storebro krigar på och kommer inte med det bästa artilleriet. Det syns att våra spelare ser det. Vi går inte in riktigt 100 i situationerna, så Storebro är snäppet vassare än oss i första. Jag brukar inte skälla, men det fick jag göra i dag. 

"Surt direkt efteråt"

I andra halvlek kom Målilla ut starkare och i den 77:e minuten utjämnade Mohammed Oudah Kadhim till 1-1. 

– Vi gör 30 minuter riktigt bra i andra halvlek och skapar mycket chanser. Det är rätt så rättvist med 1-1. Storebro har en jättechans mot slutet, så de är nog närmast 2-1 med den chansen. Jag är inte jättenöjd med matchen, men vi håller fokus i andra och försöker, säger Gunnarsson.

Torbjörn Pettersson fick se sitt lag tappa poäng i slutet ännu en gång.

– Det är som mot både Djursdala och HM IS. Vi orkar inte hålla emot riktigt, men vi kämpar och krigar. 1-1 är nog rättvist. 

Målilla hade chansen att närma sig Hultsfreds FK i jakten på den sista kvalplatsen. Storebro tog sig upp på säker mark i och med poängen, men då har Djursdala SK match först i morgon.

– Det är som förra året, det kommer avgöras mot slutet. Det är matcherna mot Djursdala och HM IS jag grämer mig över. Men så här i efterhand var det här en skön poäng, men det är surt direkt efteråt.

Alla i Storebro plussades för laginsatsen. I Målilla underkändes samtliga för första halvlek, men kunde hämta ut godkänt betyg för den andra. Marcus Skoog förtjänade ett omnämnande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt