Annons:

KROKSTORP DRAR SIG UR DIVISION 6:

Krokstorps IF lämnade walkover mot Ariel och drar sig ur serien i morgon. Foto: Pixabay

KROKSTORP DRAR SIG UR DIVISION 6: "VILL INTE SPELA LÄNGRE"

Krokstorps IF har funnits i strålkastarljuset på sistone. Nu har division 6-klubben beslutat sig för att dra sig ur serien. 
– Många spelarna i laget vill inte spela längre, säger ledaren Lars Lundgren. 

Annons:

Krokstorp använde en obehörig spelare, Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar, i bortamatchen mot Blackstad/Odensvi för ett tag sedan. 

Tidigare i veckan kom Smålands Fotbollförbunds dom att Krokstorp gjorde fel och blev av med poängen där BOIF tilldömdes segern med 3–0. 

Både berörd spelare Habib Askar och ledare i Krokstorp kan räkna med bestraffningar där beslut fattas på onsdag. 

Drar sig ur serien i morgon

I dag skulle Krokstorp hade spelat match mot IF Ariel men klubben lämnade walk over och ska dra sig ur serien i morgon. 

– Ja, det stämmer. Vi kommer göra så, säger Lars Lundgren. 

Vad ligger till grund för det?

– Spelarna vill inte spela längre. De gick in med målsättningen att vinna serien och när de inte gör det så tappar de suget. Det är som det är. Vi hade 15 man vid 14.45 i går och 15 minuter senare hade vi sju man, säger Lars Lundgren.

Vad hände på så kort tid?

– Det är någon som har sagt att man inte vill spela och då är det flera andra spelare som hakar på. De har ett sådant starkt band mellan sig så de ville helt enkelt inte. Då är det som det är. 

Det var tränaren Younes Askar som skickade till Lundgren att de var tvungna att lämna walk over för att de inte fick ihop lag. 

– Då ringde jag och frågade varför, han (Younes) sa att de inte ville spela. De vill spela nästa match mot Tuna Södra men jag sa ifrån. Så kan vi inte göra, vi har bestämt oss för att lägga ner alltihop. 

Förändrad tabell om resultat stryks

I och med att Krokstorp drar sig ur serien stryks deras resultat med all säkerhet och det är den bästa lösningen, enligt Lars Lundgren. 

Om Krokstorps resultat stryks så kommer både ettan Ankarsrum och tvåan Ariel stå på 18 poäng inför slutomgången där AIS har sex måls bättre målskillnad. 

Gunnebo behåller sina 16 poäng samtidigt som H/T tappar en poäng och går ner på 13 poäng med klart sämre målskillnad. Överum, som vann mot Krokstorp, blir i så fall av med segern och står på tio poäng.   

– Det kommer inte röra till det i toppen. Vi spelade 3–3 mot Ankarsrum så de kommer tappa en poäng och Ariel får inte tre poäng när vi drar oss ur. Det är bäst att göra så eftersom vi tog poäng för Ankarsrum. 

För Gunnebo och Hjorted/Totebo som slåss för kval kan det påverka mer?

– Nej, det gör det inte. Vi slog Gunnebo och tog poäng av Hjorted/Totebo. Det är bättre att de nollar oss, det blir mest rättvist för alla lag. Vi vann mot Gunnebo, 2–2 mot Hjorted/Totebo och 3–3 mot Ankarsrum så det är fel att Ariel ska få tre poäng. Det är därför vi drar oss ur. 

"Grabbarna har skött sig bra"

Lundgren är inte alltför nedstämd men framtiden är osäker. 

– Det vet i helvete ska jag säga rent ut sagt. 

Hur ser du på allt som har hänt?

– Det är rätt lugnt, inga problem. Grabbarna har skött sig bra, så det är inga problem med det. Sedan blir det så här ibland. De ville vinna serien och ser dem att de inte kan göra det så tappar de suget. 

Hur ser du på eventuell bestraffning för föreningen och dig som ledare?

– Det gör mig inte så mycket om jag blir avstängd. Jag har sagt att jag tar en timeout fram till december, sedan får jag se vad som händer. 

Det har inte funnits några tankar på att spela matchen mot Tuna Södra?

– Nej, då tycker jag att vi gör fel. Spelarna vill spela matchen men jag tycker att vi gör fel. Vi ger Ariel tre poäng i dag samtidigt som vi har tagit poäng mot Gunnebo och Ankarsrum. Det är fel att spela matchen mot Tuna Södra. Jag vet att vi vinner den och det är bättre att vi går ur serien. Det blir mest rättvist för alla lag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt