Annons:

Klart: Tränarfrågan i VSGF/JAIK är löst

Sehten Porshe Hills och Joakim Svensson kommer träna division 6-laget VSGF/JAIK kommande säsong. Foto: VSGF/JAIK

Klart: Tränarfrågan i VSGF/JAIK är löst

Joakim Svensson fortsätter träna Virserums SGF/Järnforsens AIK kommande säsong och Sehten Porshe Hills kliver in i rollen som assisterande tränare. 
– ”Jocke” har varit med ett tag och Sehten kommer in med nya infallsvinklar. Det är en väldigt spännande lösning, säger Adis Mulisic, ansvarig för seniorfotbollen. 

Annons:

VSGF/JAIK har nu presenterat sin tränarlösning för kommande säsong. Herrlaget kommer precis som i år tränas av Joakim Svensson och han fortsätter som huvudtränare i ett år till. Sehten Porshe Hills kommer ha rollen som assisterande tränare. 

– Joakim har hela tiden varit vårt förstaval som huvudtränare men det är alltid svårt och vi visste inte riktigt vad han kände. Han fick två-tre veckor på sig att tänka över sitt beslut. Vi har också spetsat till organisationen runt laget med personer som har tydliga roller. Jag har gått in i rollen som ansvarig för seniorfotbollen och har Jonas Arvidsson som hjälp. Joakim är positiv och sugen på att utveckla laget ett steg till, säger Adis Mulisic. 

Sehten Porshe Hills, som ursprungligen kommer från Liberia, flyttade till Sverige 2001 för att spela fotboll. Skador gjorde att han tvingades lägga av och numera bor han i Virserum med sin familj. Han kommer ha rollen som assisterande tränare. 

– Han jobbar på Prolympia i Virserum och är bra med unga killar. Utan att gå några händelser i förväg så tror jag att det kommer bli väldigt bra, säger Adis Mulisic. 

Lugnt på spelarfronten

Det unga VSGF/JAIK kvalade upp till division 5 och förlorade den tredje och avgörande kvalmatchen mot Djursdala SK efter ett sent avgörande. 

– Vi var ganska nära att ta klivet upp och med lite tur så hade vi kunnat vara ett division 5-lag nu. Mot Djursdala tog vi ledningen med 1–0 och ska kunna hålla undan, men vi är kanske lite för unga och orutinerade. Vi slutade trea i serien och ska inte komma sämre nästa säsong. Vi är redo för nästa steg. 

Laget har inte presenterat något nyförvärv och ingen spelare har aviserat att man lämnar. 

– Som det ser ut så får vi behålla alla spelare, men man vet aldrig förrän frimånaden är över. Vi ska spetsa truppen med två-tre spelare som är på gång. Förra säsongen tappade vi flera spelare men nu känns det lite bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt