Annons:

Trotjänaren lämnar Hultsfred för första gången – klar för division 4-lag

Alexander Gustafsson har alltid spelat i Hultsfreds FK. Nästa säsong kommer försvarsspelaren representera Myresjö/Vetlanda i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Trotjänaren lämnar Hultsfred för första gången – klar för division 4-lag

Trots locktoner från närliggande klubbar har Alexander Gustafsson alltid stannat kvar i Hultsfreds FK. Nu har försvarsgeneralen kritat på för Myresjö/Vetlanda i division 4. 

Annons:

Under hela 2010-talet har Alexander Gustafsson varit en viktig defensiv bricka i Hultsfreds FK och han har upplevt både upp- och nedgångar mellan division 4 och division 5. 

I år var han precis som tidigare säsonger en nyckelspelare och bidrag till att division 5-laget bara släppte in åtta mål på elva matcher. 

Lämnar HFK för första gången

Gustafsson har bara spelat i Hultsfreds FK under sin karriär och via ett inlägg på Instagram meddelar Myresjö/Vetlanda att de har lyckats knyta sig till honom.

– Jag har alltid spelat i Hultsfreds FK trots att jag har provtränat med Vimmerby IF, Gullringens GoIF och Myresjö/Vetlanda genom åren. För några år sedan var jag på gång till Myresjö men vi hade något bra på gång i HFK och siktade på avancemang till division 3. Jag ville stanna kvar. Vi ledde serien vid sommaruppehållet men tackade under hösten och missade till och med kval. Det har varit stolpe ut många gånger i HFK, säger Alexander Gustafsson. 

Varför väljer du att lämna Hultsfred till förmån för Myresjö/Vetlanda denna gång?

– Det tar mycket tid att spela fotboll även i division 5 och i år har det inte varit själva fotbollen som man har spelat för. När Jerker (Einarsson) hörde av sig efter säsongen blev jag sugen. Jag vet att de har haft bra lag tidigare säsonger och de har behållit truppen och förstärkt med många nya spelare, säger Alexander Gustafsson. 

Myresjö/Vetlanda slutade trea i division 4 nordöstra den gångna säsongen och Gustafsson siktar på en toppstrid med sin nya klubb. 

– Jag kan inte se något annat än att vi ska vara med i toppen. Det är ett lag som tränar seriöst och har många bra spelare. 

"Snabb och bra i duellspele

Myresjötränaren Jerker Einarsson, med ett förflutet som spelare och ledare i Hultsfred, har helt klart haft ett finger med i spelet gällande värvningen av Alexander Gustafsson. 

– Jag hade Alexander under min tid i Hultsfred så jag vet vad det är för kille. När jag spelade tillsammans med honom i HFK så var han och Kevin Olsson riktigt bra som mittbackar. ”Alle” är snabb, bra i duellspelet, ligger rätt och ger inte upp om han förlorar en duell, säger Jerker Einarsson och fortsätter:

– Vi har tappat en viktig mittback som har flyttat till Göteborg för studier. Då kom Alexanders namn upp eftersom jag vet att det är en duktig mittback. Han jobbar i Landsbro, ort strax utanför Myresjö, och bor i Hultsfred. Nu ska han vara med oss och komma in i tempot. Vi är ett bollskickligt och det kommer ge resultat om han är med och tränar. Det hänger på honom själv. 

Samuelsson på väg till M/V

Myresjö/Vetlanda har också gjort klart med HM IS-målvakten William Bengtsson. 

– Det är en kille som vill träna. Nu har vi August (Andersson) och William på målvaktssidan så det kommer bli tajt. William kommer blomma ut och bli bra. Han har viljan som krävs och det har jag sett på träningarna som han har gjort med oss. 

Är ni nära att värva den tidigare Gullringsforwarden Rasmus Samuelsson, numera i HM IS?

– Det är inget som jag kan gå ut med men det är klart att det finns ett intresse för honom. 

Jerker Einarsson har en god känsla inför kommande säsong. 

– Jag vill säga att vi är den stora vinnaren på att värva spelare. Vi är jättenöjda med truppen då vi har värvat många spelare. Vi kommer sikta på toppen igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt