Annons:

Inget presenterat serieförslag i dag – förbundet ska syna division 4 i sömmarna

Smålands Fotbollförbund serieförslag dröjer. Det är oklart om man ska skicka de lokala division 4-lagen Vimmerby, Gullringen och Tuna till Kalmar eller Jönköping. Foto: Simon Henriksson

Inget presenterat serieförslag i dag – förbundet ska syna division 4 i sömmarna

Smålands Fotbollförbund presenterar inget serieförslag till lokalfotbollen i dag. 
– Det finns två varianter i division 4 som vi måste räkna lite på, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Annons:

I dag var tanken att Smålands Fotbollförbund skulle ha presenterat preliminära serieinledningar men det blir ingenting i dag. 

Förbundet har två så gott som identiska division 4-förslag att jobba lite extra med. Den stora frågan är om man ska skicka Gullringens GoIF, IFK Tuna och Vimmerby söderut till Kalmar eller västerut till Jönköping. 

– Det finns två varianter som är så himla lika. Antingen får man dra lagen västerut till Jönköping eller söderut till Kalmar. I det här fallet kommer vi mäta totala reseavstånd i hela serienivån så det är en liten procedur och man brukar anta förslaget som sparar minst restid i bil, säger Mats Larlind och fortsätter: 

– Oftast ser man vad som är smartast men här var det väldigt jämnt så man vill göra en räkning där man tittar på resorna i respektive serie. 

Inga serieförslag kommer presenteras under måndagen utan förbundets förhoppning är att leverera allt på samma gång under tisdagen. 

– I och med att det blir en räkning på division 4 så håller vi på allting och väntar. Vi kommer inte lägga ut någonting i dag förrän division 4 är färdigt. Vi har ändå skrivit att förslag ska komma ut under vecka 2 så vi har egentligen hela veckan på oss. Jag hoppas att allt kommer ut under morgondagen om vi får till det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt