Annons:

Division 5-spel 2019 – inhopp mot allsvenskt topplag i går: ”Häftigt”

Armend Mahmutaj hoppade in och gjorde sin tävlingsdebut i Oskarshamns AIK:s a-lag när de förlorade med 0–3 mot Hammarby i Svenska Cupen. Foto: Peter Holm

Division 5-spel 2019 – inhopp mot allsvenskt topplag i går: ”Häftigt”

Division 5-fotboll med SK Lojal 2019. I går hoppade Armend Mahmutaj in i division 1-laget Oskarshamns AIK:s Svenska Cupen-möte med Hammarby IF.
– Det är väldigt häftigt när man ser det så, säger han. 

Annons:

Hultsfredskillen Armend Mahmutaj lämnade Venalaget Lojal till förmån för Oskarshamns AIK:s akademilag inför säsongen 2020. 

Till årets säsong har OAIK, som spelar i division 1, belönat den tekniske och lösningsorienterade mittfältaren med ett seniorkontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna. 

Hoppade in i matchens slutskede

Mahmutaj fick på söndagseftermiddagen göra sin tävlingsdebut i OAIK:s a-lag med ett inhopp i 85:e spelminuten mot Hammarby i Svenska cupens gruppspel. OAIK nollades av allsvenska storlaget Bajen som vann med 3–0 och Mahmutaj, som hoppade in som högerytter, fick nio minuters speltid.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös när jag fick besked om att jag skulle hoppa in. Det var positiv nervositet. Att det var mot just Bajen var extra speciellt, det är ändå ett av Sveriges bästa lag, säger Mahmutaj. 

Kommentar på ditt inhopp?

– Jag gjorde det hyfsat ändå. Jag hade ett hyfsat inlägg från kanten som var nära att gå fram till en av våra forwards i straffområdet. Det var godkänt med tanke på speltiden, säger han. 

"Lärde mig det fysiska spelet i femman"

Armend Mahmutaj spelade division 5-fotboll med Lojal för två säsonger sedan – och nu väntar spel på en annan nivå. Han satt på bänken i OAIK:s första cupmöte mot AIK och hoppade nu in mot Bajen. 

– Vi har ett ungt lag här i Oskarshamn. Hammarby har ett lag med mycket rutin och det är rutinen som är skillnaden. Det är den mentala biten som de vinner på, att de är mentalt förberedda och kan hantera pressen på ett bättre sätt. De är vana vid det med tanke på att de spelar inför mycket publik på Tele2 Arena. Vi gav dem en bra match, men vi är inte nöjda. Surt att förlora. Alla spelare i laget vet vad vi kan och vi går alltid in för att vinna. Det är surt att vi inte fick med oss någon poäng, säger han. 

Division 5-spel 2019, inhopp mot allsvenskt topplag 2021. Vad säger du om din egen resa?

– Det var väldigt häftigt när man ser det så. Jag har alltid vetat att jag inte borde vara i division 5 men jag har fått kämpa mig uppåt och det gick bra till slut. Det var inte dåligt i division 5, det var där jag lärde mig det fysiska spelet. Det är häftigt att jag för två år sedan mötte lag som Målilla och Södra Vi för att nu göra min tävlingsdebut i Oskarshamn mot Hammarby. Jag hoppade in mot Kalmar FF i en träningsmatch tidigare på försäsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt