Annons:

Prestigevärvningen lämnar VIF – flyttar till Stockholm

Erik Ståhlgren (till vänster) gick till Vimmerby IF tillsammans med Haris Dreco. Nu kommer den förstnämnde flytta till Stockholm. Foto: Arkivbild

Prestigevärvningen lämnar VIF – flyttar till Stockholm

Han hämtades in från derbyrivalen Gullringen. Men redan i sommar flyttar Erik Ståhlgren till Stockholm.
– Fotbollsmässigt är det jäkligt tråkigt, säger han. 

Annons:

Erik Ståhlgren gjorde en stark säsong i division 4 med Gullringens GoIF 2020. Inför den här säsongen, som ännu inte kommit igång på grund av pandemin, bytte han gulsvart mot gulsvart.

Vimmerby IF fick Ståhlgrens namnteckning, men det blir inte så mycket spel för prestigevärvningen. Ståhlgren flyttar till Stockholm under andra halvan av juli. 

– Tjejen har fått jobb där uppe, så jag flyttar med. Vi har köpt lägenhet i Bromma och flyttar dit vecka 29, säger Erik Ståhlgren. 

Hur känns det att lämna VIF?

– Det är såklart jättetråkigt. Man vill spela så mycket som möjligt, men corona har ju förstört det för oss. Det såg att bli ut en rolig serie med många roliga matcher och det har känts som att vi har haft något bra på gång. Vi har en stark elva och kan verkligen konkurrera. En flytt har varit på tapeten hela tiden och det har VIF vetat om. Sedan har det inte varit säkert att det skulle bli av, säger Ståhlgren och fortsätter:

– Det har varit en väldigt speciell försäsong, där man har fått åka dit ombytt, tränat och sedan fått åka hem. Det har inte varit några samlingar och det har varit lite svårare att komma in i det på det sättet. Det har varit extra svårt för mig som kommit till en ny klubb. 

"Kanske blir spel där"

Vimmerby IF har premiär mot Hallby den 5 juli i sommar. Därefter väntar ett sommaruppehåll.

– Jag tror inte det blir något spel i höst. I sådana fall bara den här första matchen innan uppehållet. Vi har inte pratat om hur vi ska göra, men skulle det krisa kan jag åka hem men inte varje helg och det är inget de räknar med heller. Vi ska renovera lägenheten i Bromma också, så tiden kommer inte finnas. 

Blir det spel i Stockholm?

– Det tror jag, men det är inget bestämt. Jag har kompisar som spelat i ett division 5-lag i Bromma, så de ligger på lite om att jag ska spela där. Men det är fokus på renoveringen först och främst. 

Innan dess är det en träningsturnering med Vimmerby IF, Gullringens GoIF, IFK Tuna och Södra Vi IF. 

– Den kan jag vara med i, men man får se hur "PG" (Patrik Gunnarsson) tänker och om han vill spela in en elva. Det får man avvakta och se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt