Annons:

Djursdala tryckte gasen i botten mot Målilla – vände 0-2-underläge

Ricky Gustafsson nätade för Djursdala i segermatchen mot Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala tryckte gasen i botten mot Målilla – vände 0-2-underläge

0–2-underläge tidigt i andra halvlek. Då släppte Djursdala SK på handbromsen och vände till seger med 4–2 i säsongens första träningsmatch mot seriekollegan Målilla GoIF.

Annons:

Målilla GoIF och Djursdala SK, två kommande seriekonkurrenter i division 5, spelade på torsdagskvällen säsongens första träningsmatch.

Martin Johansson, Målillas nyförvärv från Gullringen, satte 1–0 efter 27 minuters spel och spelade fram till Filip Lagergrens 2–0 i upptakten av andra halvlek. Även Filip Lagergren är ny i Målilla då han har anslutit från grannklubben Hultsfreds FK. 

Stark vändning efter paus

Djursdala tryckte gasen i botten efter paus och vände 0–2 till seger med 4–2. Simon Lennartsson reducerade så gott som direkt efter Målillas 2–0 och Ricky Gustafsson kvitterade till 2–2 i 67:e minuten. 

Michael Karlsson fullbordade vändningen med sitt 3–2-mål i 71:a minuten innan Isack Thuresson avslutade målskyttet i 80:e minuten.

– Målilla hade greppet under de första 30 minuterna i första halvlek, vilket var väntat. Vi låg jättebra i positionsspelet och det var hela vår tanke med att spela lite mer defensivt i första för att hitta rätt positioner. Sedan gasade vi på fullständigt i andra halvlek och gjorde det otroligt bra. Vi hade bud på minst tre mål till. Vi hade fina anfallskombinationer. För att vara första matchen var det väldigt, väldigt bra, säger Torbjörn Allvin, tränare i Djursdala SK. 

Djursdala hade med sig 19 spelare till kvällens match. Alla spelare fick spela minst en halvtimme. David Henriksson, som tränar DSK tillsammans med Allvin, var nöjd.   

– Presspelet var väldigt bra. Alla gick in och gjorde det de skulle, säger David Henriksson.

"Nöjd med det jag fick se" 

Johan Hägg, tränare i Målilla, säger så här efter säsongens första match. 

– Jätteskönt att vara igång igen. Jag är nöjd med det jag fick se. Vi genomförde de första 30-35 minuterna jättebra och gjorde det vi har tränat på. Vi vågade gå framåt och rulla bollen. Vi började piggt i andra men vi släppte in ett slarvigt mål direkt efter vårt 2–0. Vi fick därefter göra många byten på positioner och spelare så matchen blev lite sönderryckt för vår del. Djursdala tog också in ett par grabbar som gjorde dem tyngre och starkare. Vi hade fyra debutanter i a-lagssammanhang och det var kul för dem att få göra det, säger Johan Hägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt