Annons:

Anton Palmér gjorde mål när Storebro vände 0–2 till 4–2 mot Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Stark vändning av Storebro – Målillatränaren kritisk efter tappet

Storebro IF vände 0–2-underläge till seger med 4–2 i kvällens träningsmatch mot seriekonkurrenten Målilla GoIF. 
– Vi visade en helt annan vilja i andra, säger Storebros spelande tränare Anton Palmér.

Annons:

Det var en träningsmatch med två helt olika ansikten på Bruksvallen i afton. Målilla ägde händelserna i första halvlek innan Storebro svarade för en scenförändring efter paus. Martin Johansson, en av många nya spelare i Målilla, gjorde 1–0 i 16:e minuten och 2–0 i 35:e minuten. 

Basel Badran inledde Storebros starka vändning med att reducera till 2–1 strax före paus. Jack Fridh kvitterade till 2–2 efter dryga timmens spel och Anton Palmér fullbordade vändningen kort därpå. I slutminuterna fastställde Basel Badran slutresultatet till 4–2.

– Det var en katastorf i första halvlek, Målilla spelade ut oss med fin fotboll. Vi var inte alls med och det kändes som att vi var tagna av stunden och värmen. Vi hamnade fel i positionsspelet och tog inte jobbet som vi skulle, säger Anton Palmér, spelande tränare i Storebro. 

Vad sa ni till varandra i halvtid?

– Vi samlade oss och frågade vad vi höll på med. Vi gjorde förändringar i laget och positionsspelet, gick ut och tog tag i det efter paus. Vi blev mer kompakta och stängde ytorna så de inte kunde hitta upp med bollar på innermittfältet. Jättestarkt att vända till seger. Vi började löpa mer, låg mer rätt i pressen och visade stark vilja. 

"Inte tillräckligt med kondition"

Johan Hägg, ny tränare i Målilla, var av naturliga skäl nöjd med första halvlek och mindre nöjd med andra halvlek. 

– Det var lite samma tema som mot DSK. Vi orkade spela i 65 minuter, sedan gjorde vi flera individuella misstag och det var alldeles för många spelare som var tvungna att byta. Det blev tre byten efter en kvart i andra, ytterligare tre byten åtta minuter senare och hela backlinjen var utbytt de sista tolv minuterna, säger Johan Hägg. 

Vad beror det på?

– Jag skulle säga att det finns flera spelare som inte har tillräckligt med kondition för det spel vi vill spela så det är lite skämsmössa. Misstagen som vi gör är för att vi inte orkar, vi håller oss inte till planen för att vi är trötta. Vi kör en extra träning nästa vecka och det är lite synd att midsommar kommer emellan. Det är en utmaning som vi står inför. 

Han var mycket nöjd med lagets insats under de första 45 minuterna. 

– Vi spelade ut dem fullständigt, det var otroligt bra. Hade vi haft mer kyla hade vi kunnat gå till pausvila med 4–0. 

Försvararen utgick skadad

Mittbacken Albin Magnusson var bäst i Storebro tillsammans med inhopparna Elias Holmvall, Jack Fridh och John Pettersson. 

Alla Målillaspelare fick beröm för första halvlek och underkänt för andra halvlek. Nyckelspelaren Robin Sandelius drog baksida lår och är borta från Målillas premiär, enligt Hägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt