Annons:

HHF firade sin 50-årsfest på Hulingen – här är pristagarna

Hultsfreds HF firade sitt 50-årsjubileum på Hulingen. På bilden ses Karl-Eric Andersson, Rune Landberg och Boie Boman. Foto: Stefan Härnström

HHF firade sin 50-årsfest på Hulingen – här är pristagarna

Hultsfreds Handbollsförening startade den 23 april 1972 och turligt nog kunde de i lördags hålla sin 50-årsfest precis på dagen. Dagens Hultsfred var på plats när gamla och nya ledare, medlemmar och spelare firade.

Annons:

Klubbens ordförande Camilla Ljungdahl delade ut priser till fler än just årets spelare. På grund av en viss pandemi hade man juniorer och seniorer att hylla från såväl förra som förrförra året. Pristagarna kan ni se nedan.

Det blev även intervjuer med veteraner i HHF, bland annat klubbprofilen Boie Boman som var med redan i början.

En kort historegenomgång

På plats var också föreningens förste ordförande Rune Landberg och sekreteraren Karl-Eric Andersson som var med under uppstarten. Även dessa herrar berättade hur klubben kom till och vilka som gjorde det. Ursprungligen hade Hultsfreds Allmänna Idrottsklubb (HAIK) försökt hålla igång en handbollssektion på sena 60-talet. När den gick i stöpet kom det sig att ett antal inflyttade lärare som spelat handboll på lägre nivå fick frågan av ett gäng ungdomar om de skulle kunna träna handboll med dem. HHF såg därmed dagens ljus 1972.

Ungdomshandbollen är framtiden

När Dagens Hultsfred får en intervju med Karl-Eric, Rune och Boie berättar de om jubileumsdagen som hållits i Hagadal med matcher och en nostalgihörna med bilder och urklipp från HHF:s historia.

– Det var en utställning med väldigt mycket kort från olika lag. Det är nostalgi, jag var föreningens ordförande de första sju åren. Från -72 till -79. Efter att jag slutat spela själv blev jag lagledare, berättar Rune.

– Jag var mest tränare. Gösta Ekström och jag hade hand om pojklagen; 57:or och 59:or. Jag tränade även A-laget men det var inte så länge. De var väl inte så nöjda med mig, jag hade för dålig erfarenhet, skrattar Boie.

– Det är väldigt speciellt att få vara med en sådan här kväll och att de yngre visar oss den här uppskattningen för att vi jobbat med den här föreningen. Det tycker jag är väldigt fint, svarar Karl-Eric och får medhåll.

De gladdes åt att återigen träffa sina gamla spelare och eftersom de tre arbetat på orten som lärare är många dessutom deras gamla elever.

Vad gäller framtiden för HHF så kommer svaret fort från Rune:

– Att den får leva 50 år till!

– Det är samma sak här. De har föryngrat styrelsen och bara att de håller ett sådant här evenemang tycker jag är fantastiskt. Det är inte många klubbar som kan visa en sådan uppslutning kring ungdomsverksamheten, fortsätter Karl-Eric.

– Det är det som allt bygger på. Man kan inte värva en massa spelare utifrån till en liten förening, avslutar Rune.

Stefan Härnström

Fakta

Motiveringar och pristagare vid jubileumsfesten 22-04-23:

Årets seniorer 2019/20

Christoffer Sundqvist

En trogen HHF:are som sällan missar en match. Från att ha varit en utpräglad kantspelare, med ett lite lurigt skott har han utvecklat sitt försvarsspel och är numera en av de i laget som kan spela på flera positioner både framåt och bakåt. Han är hård och kompakt att möta.

2020/21

Elias Andersson Landholm

Under de få matcher som spelades den här säsongen gick denne långe och gänglige yngling från klarhet till klarhet som målfarlig kontringsspelare. Något som han fortsatt utveckla under denna säsong framförallt i det utgrupperade försvarsspelet.

2021/22

Adrian Söderpalm

En återvändare som är en slitvarg i försvaret och snabb i kontringsspelet med god precision i sina skott. Beskrivs som en näst intill komplett spelare och en bra röst i omklädningsrummet.

Årets juniorer 2019/20

Tim Johansson

En orädd, lugn och placeringssäker person som under säsongen 2019/20 tog flera steg framåt, även om hans position är längst bak mellan stolparna. Många gånger är det de precisa utkasten givit bra utdelning i kontringsspelet.

2020/21

Gustav Föghner

Vindsnabb kontringsspelare med en oerhörd energi och temperament. Ser till att det aldrig är tyst i försvaret. Har utvecklats som allrondspelare och kan spela på alla positioner. Hans låga tyngdpunkt vid genombrott har lurat många målvakter.

2021/22

Axel Andersson Landholm

Med en enorm spelförståelse och bra teknik har denna spelare fått dubblerat i både junior-och seniorlag. Han är den spelare som under säsongen spelat flest matcher.

Årets ledare 2019/20

Christoffer Gustafsson

En tidigare spelare som under åren haft och har flera engagemang i föreningen, både i styrelsen och som ledare. Hans förkärlek för stora maskiner har varit bra att ha i vår skrotgrupp.

2020/21

Andreas Sundqvist/Anton Söderström

Säsongen 2020/21 var en märklig säsong, men då inleddes ett arbete för att behålla och öka intresset för handbollen, vilket vi ser nu gett god utveckling. ”Hand the ball” projektet har och är framgångsrikt. Duon som la grunden för det hos oss är väl värda detta pris.

2021/22

Johan Lindhe

Under många år har vi saknat en viktig del inom vår förening, flickhandboll, det har gjorts några trevande försök några gången men tyvärr har vi inte lyckats. Men nu har vi en ledare som med stort engagemangoch passiontagit ansvar för utvecklingen av den delen och återigenhar vi tjejer som spelar handbolli Hultsfreds HF.

Stor grabb nummer 28 och 29

Philip Rüdiger/Sasa Omrcen

Stor grabb nr 28 och nr 29 ska delas ut ikväll. Stor grabb nr 28 skulle ha utdelats tidigare år, men som sagt det har inte varit så mycket fest senaste åren. För att bli stor grabb eller tjej krävs det att man får ihop 20 poäng. Det får man genom att spela matcher på junior och seniornivå och att vara aktivitets-eller organisationsledare.

Årets HHF:are

2019/20

Philip Rüdiger

Du är en tidigare handbollsförälder och styrelseledamot som inte kunnat sluta med engagemanget i föreningen. Det var i styrelsen du och jag möttes första gången, och vågade föreslå allas vår Anki till ny kanslist. Nu ses vi varje gång det är A-lagsmatch i Hagadal, det är du som ser till att alla som sitter på läktaren får veta vem som gör mål och vem som åker ut. Det är din röst som ljuder i högtalarna, och som kan få igång publiken när det behövs. Vi är så glada att det fortfarande är du som är vår speaker.

2020/21

Valt att inte dela ut något pris då säsongen var så märkligt kort, men vi har två som delar på årets ledare.

2021/22

Simon Råsbacken

Många har vi prisat idag för den tid, det engagemang, det ansvar och den passion som alla visat på och utanför handbollsplanen. Årets pristagare står för allt det som sagts om alla. På planen var du stenhård i försvarsspelet och hade ett spelsinne som få i anfallsspelet. Som ledare är du en stor förebild för många, det är mycket tack vare ditt driv och ditt kunnande som vi idag har en mycket stark ungdomsverksamhet. Något som behövs för att bygga för framtiden. Det är en ära för mig att få dela ut priset som Årets HHF:are till dig.

Till detta kommer Svenska Handbollsförbundets bronsplankett för minst 15 års engagemang:

Ronny Örnros

Patrik Pihl

Håkan Juthe

Magnus Östergren

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt