Annons:

Nära poäng för HHF – profilen har gjort comeback

Eric Schultz var tillbaka i HHF när Mantorp gästade. Foto: Arkivbild

Nära poäng för HHF – profilen har gjort comeback

Hultsfreds HF fortsätter att ha en väldigt jobbig säsong i handbollstvåan. 19:e raka förlusten kom hemma mot Mantorp – men det var nära poäng.
– Det hade suttit fint, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Det vill sig inte för Hultsfred Handboll. Hemma mot Mantorp kom säsongens 19:e raka förlust, men det var ytterst nära att HHF fick med sig poäng. 

Med 20 sekunder kvar och underläge med en boll hade HHF bollen, men lyckades inte få in den.

– Vi är jättenära poäng. Vi hade verkligen chansen att kvittera där och det hade suttit fint med en poäng. Det är det vi strävar efter nu, men det är som hela säsongen. Det är lite stolpe ut och vi har inte marginalerna på vår sida, säger Andreas Sundqvist. 

Hultsfred låg under med 11-16 efter den första halvleken. 

– Vi hade en liten taskig period i första halvlek. Vi är med i början, men sedan får vi inte till försvarsspelet alls i slutet på första. Det gör att vi ligger under med fem bollar. 

Han gjorde comeback

I den andra halvleken hittade HHF mer rätt. 

– Vi hittade konstellationen som hade dagen. Vi gör det bra sista 15-20 minuterna verkligen. Vi tar igen en stor uppförsbacke och det var bara synd att vi inte var med från början. 

Anmärkningsvärt var att HHF-profilen Eric Schultz gjorde comeback i dagens match efter flera års frånvaro från spel. 

– Han har tränat nu i någon månad och jag tyckte han gjort sig förtjänt av frågan. Han var sugen och då fanns det inget att tveka på. Vi vet hans potential. 

Vad innebär det att få in honom?

– Han bidrar mycket framför allt i försvarsspelet. Vi saknar lite storlek och kilon och det får vi med honom. Han är en duktig försvarare som spelar på gränsen. Det är lite det alla lag behöver. Han har rutin och sätter sina lägen. Det är jättebra att han kan vara med. 

Kommer han vara med fortsättningsvis?

– Vi har inte kommit så långt ännu. Vi tar en match i taget. Det är utifrån hur han känner och så. Det är kanske kroppen som säger ifrån. 

Beröm i HHF fick Tim Johansson.

– Han stod hela matchen och har många räddningar. Han gör en jättebra insats.  

Fakta

Målskyttar HHF: Axel Andersson Landholm 9, Erik Schultz 5, Gustaf Örnros 4, Rasmus Hesselgård 4, Elias Andersson Landholm 3, Oskar Andersson 3, Erik Hoffmann 1, Christoffer Sundqvist 1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt