Annons:

JÄTTEDRAMATIK NÄR HHF VANN – SCHULTZ BLEV STOR HJÄLTE

Eric Schultz klev fram och blev hjälte när Hultsfred vann med 32-31 på hemmaplan. Foto: Linus Johansson

JÄTTEDRAMATIK NÄR HHF VANN – SCHULTZ BLEV STOR HJÄLTE

Med bara sekunder kvar att spela klev comebackande Eric Schultz fram och avgjorde till Hultsfreds fördel mot HK Malmö U.
– Det var bara att gå för det när jag fick läget och det var skönt att jag fick dit den, säger Eric Schultz efter seger med 32-31 hemma i Hagadal.

Annons:

Efter att Hultsfred startat bra och haft ledningen med 6-2 efter nio minuters spel var det här en match som böljade fram och tillbaka. Inget av lagen hade ledningen med mer än två mål vid något tillfälle.

– Vi började matchen bra, men sen lät vi dem få lite enkla mål i andra delen av första halvlek. I andra var det lite fram och tillbaka och ett lägre tempo från båda lagen. Det var lite avslaget och ingen speciellt bra match generellt sätt, säger Eric Schultz.

”Var så trött”

Med bara sex minuter kvar att spela ledde gästande Malmö med två mål, 29-27. HHF lyckades dock vända tillbaka och med två mål sista en och en halv minuten vände hemmalaget till seger med 32-31.

Med 40 sekunder kvar, vid ställningen 31-31, tog Hultsfred timeout.

– Vi sa att vi skulle försöka dra ut på det så att de inte skulle få något anfall. Och så skulle vi ta ett frikast så att Robin (Löfstedt) skulle få skjuta. Men när vi kom till det läget var det ingen som gick på mig ordentligt så jag var tvungen att skjuta istället. Det var bara att gå för det när jag fick läget och det var skönt att jag fick dit den, säger Eric Schultz.

Var det nervöst?

– Nej, jag var inte nervös, det orkade jag inte, jag var så trött, skrattar HHF-hjälten. 

Utökade försprånget

Hultsfred är satt under press i division två-tabellen och de två poängen var mycket värdefulla. Laget är fortfarande kvar på en negativ kvalplats, men utökade avståndet till Karlskrona Flottan under nedflyttningsstrecket till fyra poäng.

Eric Schultz slutade egentligen med handbollen inför den här säsongen, men har spelat några matcher med HHF den senaste tiden.

– I dag fick jag spela hela matchen och det orkar jag inte egentligen. Men Ivan (Pilipovic) var borta i dag och då fick vi gå hårdare.

Hur ser det ut för dig framöver?

– Jag är med när jag kan, det är så vi har sagt, säger Eric Schultz.

Fotnot: Vi återkommer med fler artiklar från matchen.

Fakta

Hultsfreds målskyttar i dag:

Robin Löfstedt 10

Eric Schultz 5

Lukas Örnros 5

Christoffer Sundquist 4

Sasa Omrcen 4

Albin Nilsson 2

Axel Henriksson 1

Andreas Thorngren 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt