Oliver Carlford och Ivan Pilipovic hade ingen chans i hemmamatchen mot H43 Lund. Foto: Ossian Mathiasson

5–12-underläge efter drygt halva första halvlek.
Hultsfreds HF orkade inte resa sig efter den tunga starten och föll till slut med stora siffror.

När Hultsfreds HF mötte H43 Lund på bortaplan i höstas var det en miserabel start som förstörde lagets poängchanser.

De låg under med 0–6 efter sex minuter och föll slutligen med 31–41.

I dagens returmöte upprepades historien för HHF, som hamnade i en tidig rävsax.

Gjorde sex raka mål

Drygt halvvägs in i första halvlek låg HHF under 5–12, hade stora problem med att hitta rätt och tog under den tiden timeout två gånger.

Men ibland svänger det fort i handboll. HHF gjorde sex raka mål, hämtade upp till 11–12 och gjorde match av det hela för stunden.

H43 gick dock till halvtidsvila med 14–11 och stack ifrån till 16–11 i början av andra halvlek.

Hultsfred fick hela tiden jobba i uppförsbacke och kom aldrig riktigt nära.

HHF slarvade många gånger i anfallsspelet och lyckades inte få något flyt för att kunna rubba dem och försvarsspelet var inte tillräckligt stabilt.

H43 vann matchen med förkrossande 34–22.

Ivan Pilipovic gjorde återigen en bra match och var HHF:s bäste spelare och målskytt.

Fakta

Målen, HHF: Ivan Pilipovic 9, Eric Schultz 5, Axel Henriksson 3, Albin Nilsson 2, Andreas Thorngren, Christoffer Sundqvist och Lukas Örnros.