Annons:

Simon Rydén hoppas att hans IBK Svala får ordning på defensiven i division 4 denna säsong. Foto: Hulk Foto

32 insläppta mål på tre matcher i fjol – nu ska Svala tajta till defensiven

Bakåt ska det tajtas till denna säsong. Det är i alla fall IBK Svala-tränaren Simon Rydéns förhoppning när division 4-serien drar igång med hemmamatch mot Westerviks IBK B i kväll. 
– Vi vill släppa in färre mål än vad vi har gjort de senaste åren, säger Simon Rydén. 

Annons:

På grund av coronapandemin spelade Svala endast tre matcher i division 4 förra säsongen och hade då problem med att få ordning på defensiven. Det blev 32 (!) insläppta mål på tre matcher, bland annat 20 baklängesmål i bortamatchen mot Aneby. 

Nu kliver Svala in i en ny division 4-säsong och har fokus på det defensiva spelet. 

– Som lag har vi inte satt någon direkt målsättning, men vi ska fokusera på att hålla tätare bakåt än vad vi brukar göra, ta det därifrån, utvecklas och bli bättre och bättre under säsongen. Vi vet att vi kommer ha svårt mot vissa lag. Ariel har värvat spetsspelare, då får fokus ligga på att det inte ska rinna iväg och att det blir normala siffror, säger Simon Rydén, spelande tränare i Svala.

Håller du Ariel som seriefavorit?

– Jag ser Ariel som en av favoriterna. De blir farliga, men jag har dålig koll på de andra lagen. Det är mycket b-lag vars lag kan skifta från match till match, säger Rydén. 

Bredare trupp än tidigare

Svala tar i kvällens seriepremiär emot Westerviks IBK B på hemmaplan.

– Det ska bli roligt att spela innebandymatcher igen, det var ett tag sen sist. Vi vet inte riktigt var vi själva står och vet inte vad det är för typ lag vi möter. Vi har inte spelat någon träningsmatch på försäsongen, säger Rydén. 

Svalas trupp består av tre målvakter (Sebastian Kjällander, Albin Lord och Lukas Gilpin) och 16–18 utespelare, vilket betyder att den är större i jämförelse med tidigare säsonger.  

– Det är ungefär samma lag som vi har haft de senaste säsongerna. Det har tillkommit några killar som slutade efter pojkinnebandyn och har gjort comeback, bland annat Emanuel Boigs, Christian Johansson och Simon Jonsson. Det syns att de är ringrostiga men det bygger på vår trupp så vi får ihop folk. Det är en helt okej trupp som är större än vad den har varit tidigare säsonger. 

"Erlandsson ska försöka spela"

Simon Rydén leder Mörlundalaget tillsammans med Roger Hultgren och Mathias Karlsson. 

– Jag behöver inte sköta coachingen under matcherna utan jag ska fokusera på min egen insats. Att Mathias har kommit in gör mycket. 

Är det någon spelare som blir extra viktig för er denna säsong?

– Henrik Svensson är viktig och känns mer i form än på länge. Fredrik Erlandsson ska försöka spela i år, håller hans kropp så är han jätteviktig. Han har mycket rutin och kunskap som han kan förmedla till de yngre spelarna. 

Fakta

Svalas motståndare i division 4 nordöstra: Aneby SK, Bodafors IBS, Craftstadens IBK B, HM IS, IF Ariel, Nässjö IBF B, Westerviks IBK B och Vimmerby IBK B.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt