Annons:

Svala slog Virserum i säsongens viktigaste match

Jesper Blomqvist gjorde två mål när IBK Svala vann tryggt och säkert mot Virserums SGF. Foto: Stefan Härnström

Svala slog Virserum i säsongens viktigaste match

Säsongens klart viktigaste match för båda lagen. Då vann IBK Svala med 6–2 mot nykomlingen Virserums SGF. 
– En välbehövlig seger, säger Svalatränaren Ludwig Bjerkert. 

Annons:

Svala var sett över 60 minuter det bästa laget i derbyt mot Virserum. De gick ifrån till 2–0 i första perioden och drygade ut sin ledning till 4–0 i mittperioden. Jesper Blomqvist sköt både 1–0 och 4–0 och däremellan hittade Pontus Nilsson och Thiago Larsson nätmaskorna. Tredje perioden var målmässigt jämn då lagen gjorde två mål vardera. Richard Lundgren och Robin Jardebrink satte 1–4 respektive 2–5 för VSGF och Joakim Blomberg och Pontus Nilsson gjorde 1–5 och avgörande 2–6. 

– Vi äger första perioden och spelar ut dem totalt för att sedan gå ner oss i andra perioden. Jag vet inte vad det beror på. Det är stundtals riktigt bra i tredje men vi kom inte riktigt upp till det vi hade i första perioden. Helheten var upp och ner då vi varvade bra prestationer med mindre, säger Ludwig Bjerkert.

Glädjen var naturligtvis stor i Svalalägret efter triumfen.

– Det är alltid gutt med en vinst. Just den här matchen har vi väntat på med tanke på att det finns spelare i Virserum som jag har spelat i Svala tidigare. Segern är helt klart rättvis och vi skulle ha gjort betydligt fler mål än sex, säger Bjerkert. 

"Alla var så jäkla nervösa"

Virserums tränare Kenneth Christensen var besviken efter derbynederlaget. 

– Jag är just nu fruktansvärt besviken, det är man ofta efter en förlust. Vi kommer aldrig in i matchen och får inte igång vårt spel som jag vet att vi kan spela. Det är tråkigt att vi inte får skiten att rulla, säger Kenneth Christensen.

Vad ser du för förklaring till det?

– Jag tror att alla spelare var så jäkla nervösa. Det kändes som att det var anspänning på allihopa med tanke på att det var fullsatt i hallen, säger Christensen. 

Skulle du säga att ni var tagna av stundens allvar?

– Ja, så kan man beskriva det. Vi är nybörjare i jämförelse med Svala. Det är derby och då är det klart att man vill vinna när det är lite extra hett. Hade inte Albin (Lord) varit så bra i första perioden hade det kunnat stå 5–0 eller 6–0, han räddade oss. 

Bäst i VSGF var Albin Lord, Sebastian Sahlström och Rickard Lundgren. Bjekert gav alla spelare beröm för insatsen och Jesper Blomqvist utsågs till matchens lirare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt