Annons:

  • Andra raka derbysegern för Svala – vann efter drömstart

    Gustav Tegberger Karlsson jublar när Svala besegrade Virserum i derbyt. Foto: Stefan Härnström

  • Andra raka derbysegern för Svala – vann efter drömstart

    Svala vann även årets andra derby.

Andra raka derbysegern för Svala – vann efter drömstart

Första derbyt gick till Mörlunda. Det gjorde även det andra. IBK Svala besegrade Virserums SGF med 11-7.
– Alltid fint med en derbyseger, säger Svalas tränare Ludwig Bjerkert.

Annons:

Det är innebandyderby i Hultsfreds kommun igen den här säsongen. Herre på täppan kan också Mörlundas stolthet IBK Svala titulera sig.

På fredagskvällen tog laget den andra raka derbysegern för säsongen. Och det efter en riktig drömstart.

– Första tio spelar vi verkligen vårt spel som vi har tränat på. Tyvärr kommer vi in i deras spel efter det. Hade vi fortsatt spela som vi ska hade vi inte släppt in så mycket mål som vi gjorde. När vi väl kommer till det spel vi har tränat på så får vi utdelning. Vi spelar bra innebandy då, säger Svalas tränare Ludwig Bjerkert.

Svala ledde tidigt med 4-0. Redan där grusades nog Virserums poängchanser.

– Vi tappar matchen första sju minuterna. De har sex skott och fyra går in. Det funkar ju inte. Jag vill nästan påstå att vi är bättre efter målvaktsbytet, men det blir så jäkla hett också. Så mycket boxplay som vi fick spela... Vi är inte riktigt innebandyspelare ännu och vårt spelsätt straffade oss lite. Men förutom 4-0 så spelar vi 7-7 med dem, säger Virserums tränare Kenneth Christensen.

"Alltid fint att vinna"

Svala hade 6-2 efter den första och 9-5 efter den andra. Till slut blev det 11-7 till hemmalaget.

– Det var jätteskönt. Det är alltid fint att vinna och när det är derby smakar det ännu bättre. Det var en väldigt het match, men vi var det bättre laget över 60 minuter. Nu har vi två vinster på två möten, så det känns skönt, säger Bjerkert.

Christensen tyckte att han lag stod för en jäkligt bra laginsats.

– Trots att det blev förlust känns det som ett stort steg framåt. Mörlunda var riktigt skärrade ett tag i andra och skakiga i tredje. Då tappade de nästan humöret mer än oss en stund där.

I Svala fick samtliga spelare beröm. Även i Virserum berömdes hela laget men Christoffer Sakshaug, Oscar Bjelkered och Filip Carlberg stack ut.

Fakta

Poäng, Svala: Fredrik Erlandsson 3+0, Simon Elofsson 1+3, Joakim Blomberg 1+3, Pontus Nilsson 1+3, Gustav Tegberger Karlsson 1+1, Jesper Blomqvist 1+1, Erik Liljegren 1+0, Simon Rydén 1+0, Christoffer Knutsson 1+0.

Poäng, Virserum: Joakim Hult 2+1, Henrik Örmander 2+0, Filip Carlberg 1+0, Adam Karlberg 1+0, Edvin Emanuelsson 1+0, Joakim Christensen 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt