VIBK gjorde 17 mål mot VSGF – klart för kval

Hugo Samuelsson, till höger i bild, gjorde sex av VIBK:s mål mot Virserum. Arkivfoto

Vimmerby IBK B är klart för kvalspel till division tre. Detta efter att Virserums SGF besegrats med 17-1 på hemmaplan i dag.

– Det var i princip spel mot ett mål, säger sexmålsskytten Hugo Samuelsson.

Virserum tog faktiskt ledningen efter sju minuter och 16 sekunders spel efter att Gabriel Lindström nätat.

Därefter handlade i stort sett allt om Vimmerby. Innan den första perioden var slut hade hemmalaget vänt till ledning med 4-1, som utökades till 7-1 i den andra perioden. Det stora raset för VSGF kom i den tredje perioden, där VIBK hittade nätet tio gånger.

– Vi malde ner dem bra efter en halvdan förstaperiod, säger Hugo Samuelsson.

Samuelsson själv stod för sex mål och tre målgivande passningar.

– Det var för det mesta mål på fina framspelningar av mina lagkamrater. Sen kände jag att jag hade en bra dag och kunde sätta dit det mesta som kom till mig, säger Hugo Samuelsson.

Poängleverans från Friberg

Även rutinerade Jonas Friberg svarade för sex mål och tre målgivande passningar. Övriga VIBK-mål gjordes av Viktor Nilsson (två), Thim Isaksson, Theo Andersson Rinaldo och Melvin Svensson.

Segern innebär att Vimmerbys B-lag säkrade andraplatsen i serien och därmed är klart för kvalspel till division tre.