Annons:

Jasmin en av initiativtagarna bakom Svalas comeback:

Jasmin Eneroth är en av initiativtagarna bakom IBK Svalas comeback på damsidan. På söndag drar seriespelet igång med hemmamatch mot Hovshaga AIF. Foto: Privat/Bildbyrån

Jasmin en av initiativtagarna bakom Svalas comeback: "Ska inte komma sist"

IBK Svala har varit utan damlag i tre säsonger. Nu är det dags igen. Jasmin Eneroth är relativt nyinflyttad i Mörlunda och har legat på för innebandyns comeback på orten. 

Annons:

Senast IBK Svala hade ett damlag i seriespel var säsongen 2019/2020. Till årets säsong gör Mörlundaklubben comeback. 

Det var kärleken som förde Jasmin Eneroth till Mörlunda för drygt ett år tillbaka och hon har legat på för att daminnebandyn ska komma tillbaka efter ett treårigt uppehåll. 

– Jag flyttade till Mörlunda i september 2022 och trivs bra här. Jag har tidigare bott i Malmö och här är det tystare och lugnare kontra vad jag är van vid, säger Jasmin Eneroth och fortsätter: 

– Jag har varit en av de som har pushat mycket för att daminnebandyn ska komma tillbaka. Jag har fått mycket hjälp från Malin Hägg och Emma Adolfsson för att jag inte känner folket här runt omkring och tidigare spelare i damlaget. 

"Ska inte komma sist"

Jasmin Eneroth var målvakt i IK Stanstad från Staffanstorp i de yngre tonåren och har inte spelat innebandy på drygt tio år. 

– Nu när jag flyttade hit blev det mer aktuellt. Jag har fått tillbaka suget för att spela innebandy, säger hon. 

Eneroth har brunnit för att få till damlagets comeback och gläds åt att truppen är tillräckligt stor med 20 spelare.  

– Svala hade förra säsongen ett lag med flickor födda 2007 och 2008 och de var väldigt få. Nu har de kommit upp i den åldern där de får lov att spela i ett damlag och det blev mer aktuellt att starta ett damlag för att det fanns damlagsspelare som var intresserade samtidigt som alla ungdomsspelare ville fortsätta. Jag har saknat innebandyn väldigt mycket och ser fram emot att komma igång. 

Hur lyder målsättningen för årets säsong?

– Jag har satt målsättningen att vi inte ska komma sist i serien och att vi ska ha kul och utvecklas. Vi kom igång ganska sent och får ta det här året som en träningssäsong där vi lär oss och utvecklas tillsammans för att kunna sätta högre krav till nästa säsong.  

Seriepremiär på söndag

Svala har inte genomfört så många träningar på grund av att många spelare spelar fotboll. 

– Majoriteten av spelarna i innebandylaget spelar fotboll. Vi har haft fyra träningar innan den här veckan och då har det inte varit jättemånga spelare på grund av fotboll med mera. 

Premiären är hemma mot Hovshaga AIF på söndag. Svala har hamnat i en serie med lag över ett stort geografiskt område. 

– Jag har inte jättebra koll på lagen i den här serien, men vad jag har hört på ryktesvägar är att Hovshaga ska vara ett vasst lag. Vi får se vad det är vi möts av på söndag.  

Fakta

IBK Svalas motståndare i division 2 södra: Craftstadens IBK B, FBC Ljungby, Färjestadens IBS, Hovshaga AIF, Mörbylånga GoIF, Nybro IBK, Olofströms IBK B och Sandbäckshults IBK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt